17 august: Ziua Magazinului de Mâna a Doua

 Anual, pe 17 august, cu ocazia Zilei Magazinului de Mâna a Doua, ni se sugerează să ne reciclăm garderoba, prin donarea de haine și lucruri de care nu le mai folosim, nu ne mai vin sau nu le mai purtăm, să cumpărăm altele "noi", utilizate deja, de la un magazin cu mărfuri de mâna a doua, făcând astfel un shopping ieftin și sustenabil.


În lume, un magazin cu mărfuri de a doua mână poartă diverse denumiri: second-hand (SH), de caritate, de revânzare sau consignație. Indiferent de nume, reprezintă esențial un stabiliment care vinde lucruri folosite, aflate într-o condiție bună. Unele astfel de magazine sunt conduse de organizații caritabile, având obiecte donate de oameni și cu un personal format din voluntari.

                  

17 august: Ziua Magazinului de Mâna a Doua

La o prăvălie cu marfă de mâna a doua putem lua cu mai puțini bani de la cărți până la îmbrăcăminte, unele dintre ele fiind adevărate comori neobservate de alții. 


16 august: Ziua Anului Nou Parsi


Magazinele de mâna a doua există de o lungă perioada de timp (la români, de exemplu, "Taica Lazăr"). Oamenii au căutat mereu să-i sprijine pe alții, oferindu-le prețuri mai mici pentru obiecte utilizate. Dacă, la origine, hainele au marcat începutul unor astfel de prăvălii, mai târziu, acestora li s-au alăturat apoi mobila, obiecte casnice și chiar jucării.


Reutilizarea unor numeroase bunuri, îndeosebi electronice și casnice, s-a intensificat în ultimii ani, pe măsură ce oamenii au devenit mai conștienți de efectele negative pe care acestea le au asupra mediului înconjurător. 


17 august: Ziua Îmi Iubesc Picioarele

17 august: Ziua Magazinului de Mâna a Doua 17 august: Ziua Magazinului de Mâna a Doua Reviewed by Diana Popescu on august 16, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.