6 august: Ziua Castelului de Nisip

 Celebrată an de an în prima sâmbătă din august, Ziua Castelului de Nisip ne reamintește de plăcerea furnizată de nisip, nițică apă și razele soarelui din timpul verii de pe o plajă de la mare. Aproape fiecare dintre noi prețuiește pentru toată viața amintirile legate de castelele de nisip clădite cu lopățele și gălețele în copilărie. Dacă în 2022 această zi este sărbătorită pe 6 august, în următorii ani este marcată astfel: 2023 - 5 august, 2024 - 3 august, 2025 - 2 august, 2026 - 1 august. 


Castelele de nisip au existat, se pare, de mii de ani. În zilele noastre, construcția lor s-a înălțat până la statutul unei forme de artă. Din 1989 și până în 2019, Campionatul Mondial de Sculptură în Nisip a avut loc în Harrison Hot Springs, din Harrison, Columbia Britanică, Canada.          

       

6 august: Ziua Castelului de Nisip

Cel mai înalt castel de nisip a fost creat la "Sun Fun Festival" de pe Myrtle Beach, Sudul Califorrniei, SUA. Turnul său, înalt de circa 15 metri, a avut nevoie de 10 zile pentru a fi realizat, folosindu-se 300 de încărcături de camioane de nisip. 


Repere din istoria Zilei Castelului de Nisip


- 1981: Un grup de cetățeni ai Imperial Beach / Plaja Imperială formează inaugurabilul Comitet al Zilelor Castelelor de Nisip.


- 1989: Un campionat mondial de sculptură în nisip începe să fie găzduit la Harrison.


5 august: Ziua Cușcuș-ului


- 2007: Cel mai înalt castel de nisip este clădit la Sun Fun Festival.


- 2011: Organizatorii competiției castelelor de nisip "Imperial Beach" anulează evenimentul, declarând că nu se mai poate desfășura din cauza creșterii cheltuielilor, lipsei de resurse financiare și voluntari.


6 august: Ziua Respirației Proaspete

6 august: Ziua Castelului de Nisip 6 august: Ziua Castelului de Nisip Reviewed by Diana Popescu on august 05, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.