22 septembrie: Ziua Hobbitului

 Într-un moment de inspirație, Gandalf cel Cărunt / Alb a spus, "Hobbiții sunt cu adevărat creaturi uimitoare". Pe de 22 septembrie, sărbătoarea Zilei Hobbitului se remarcă prin recunoașterea și aprecierea unora dintre cele mai îndrăgite și eroice personaje ale lui J. R. R. Tolkien. Hobbiții sunt timizi și, totuși, capabili, de cel mai mare curaj. Nu sunt dornici să-și părăsească casele, însă sunt însetați de aventură. Sunt liniștiți și pașnici, și totuși gata mereu să găzduiască petreceri zgomotoase.


Tolkien și-a imaginat acești oameni micuți ca o rasă aparte, asemeni elfilor și dwarfilor.     

   

22 septembrie: Ziua Hobbitului

Cu prilejul acestei celebrări, ne putem bucura de citirea sau recitirea unora din operele clasice ale lui J. R. R. Tolkien, lăsându-ne imaginația să ne poarte alături de Frodo și Bilbo Baggings. Nu trebuie decât să ne amintim:


"Acasă este în spate, lumea înainte"  


J. R. R. Tolkien


Repere din istoria Zilei Hobbitului


- 21 septembrie 1937: Hobbitul se ivește din Pământul de Mijloc. Este publicată cartea lui J. R. R. Tolkien, "Hobbitul, sau de acolo și înapoi din nou". A fost întâmpinată cu aclamații!


- 1969: Tolkien vinde drepturile de ecranizare și, în plus, drepturile de comercializare ale unor produse, pentru "Hobbitul" și "Stăpânul inelelor" companiei United Artists, pentru 100.000 de lire sterline. 


- 19 decembrie 2001: Hobbiții ajung la Hollywood. Prima parte din trilogia "Stăpânul inelelor", "Fellowship of the Ring" ("Tovărășia inelului"), este lansată pe marile ecrane. 


- 6 decembrie 2012: Versiunea cinematografică a aventurii originale, "Hobbitul", este lansată, aducând venituri de 37 de milioane de dolari în noaptea lansării.


Lucruri magice despre "Hobbitul"


- Echipa de filmare a "Hobbitului" a folosit toată vopseaua aurie din Nouă Zeelandă (unde s-au realizat filmările) pentru crearea bârlogului dragonului Smaug. Apoi, a trebuit să comande și mai multă astfel de vopsea din Germania.


- "Bătălia celor 5 armate" deține recordul mondial pentru cea mai lungă secvență de luptă dintr-un film, având, original, o durată de 45 de minute.


21 septembrie: Ziua Mondială Alzheimer


- Toate bărbile și tot părul dwarfilor au fost făcute din păr real de iac.


- Primul urlet pe care spectatorii îl aud de la Smaug este, de fapt, o prelucrare a țipătului fiicei de 7 ani a regizorului SFX.


- În decursul rulării acestui film în Sao Paolo, Brazilia, unul dintre traducătorii vocali ai peliculei a luat-o la fugă la auzul celui dintâi răget al lui Smaug!


22 septembrie: Ziua Mondială a Rinocerului

22 septembrie: Ziua Hobbitului 22 septembrie: Ziua Hobbitului Reviewed by Diana Popescu on septembrie 21, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.