26 septembrie: Ziua Mondială a Migranților și Refugiaților

 În fiecare an, Ziua Mondială a Migranților și Refugiaților este marcată pe 26 septembrie sau în ultima zi de luni din septembrie. Este o zi desemnată de ONU pentru comemorarea și onorarea oamenilor siliți să-și părăsească casele, celor care au scăpat din conflicte, s-au confruntat cu adversități și, în ciuda slabelor lor șanse, și-au croit drum către tărâmuri mai pașnice și mai înfloritoare, îndepărtate de căminele lor.


Această zi a fost creată pentru a se recunoaște forța și curajul unor astfel de oameni și a ne ridică nivelul de empatie și înțelegere pentru nenorocirile lor și numeroase decizii pe care migranții au trebuit să le ia.        

                                   

26 septembrie: Ziua Mondială a Migranților și Refugiaților

Anual, încă din 1914, biserica a celebrat Ziua Mondială a Migranților și Refugiaților. Este o zi ce a debutat cu câteva luni înainte de izbucnirea primului război mondial. După ce a fost impresionat de suferințele a milioane de italieni care au plecat în străînătate din cauza constrângerilor economice, papa Pius al X-lea a făcut apel la toți credincioșii să-și unească mâinile pentr a se ruga pentru migranți. 


Papa Benedict, care i-a succedat câteva luni mai târziu, a fost mișcat de sensibilitatea papei Pius, și a îndeplinit unele inițiative practice. În această perioadă, a trimis o scrisoare, intitulată "Durerea și îngrijorările" către Ordinele Dioceziene Italiene, cu cererea de a se stabili o zi anuală de conștientizare, dedicată sprijinului spiritual și economic al muncii pastorale a imigranților italieni. 


25 septembrie: Ziua Mondială a Visului


În 2019, numărul de imigranți a ajuns la cel cutremurător de 272 de milioane, cu 51 de milioane mai mare decât în 2010. Mulți oameni și-au părăsit țara natală din diverse motive, precum căutarea unor sisteme de educație, a unor joburi mai bune și mai profitabile, sau pentru a scăpa de persecuțiile nedrepte din razboaie și regimuri politice dictatoriale. În 2022, numeroși migranți au provenit din Ucraina, din pricina invaziei acestei țări de către trupele militare rusești ale lui Puțîn. De curand, rușii au început să fugă și ei din propriul lor stat ca urmare a intențiilor dictatoriale ale președintelui lor de a-i înrola forțat în armată. 


După sosirea lor într-o altă țară, imigranții speră să-și poată întemeia o nouă casă dar, frecvent, se confruntă cu provocari din cauza resurselor lor limitate. 


26 septembrie: Ziua Europeană a Limbilor

26 septembrie: Ziua Mondială a Migranților și Refugiaților 26 septembrie: Ziua Mondială a Migranților și Refugiaților Reviewed by Diana Popescu on septembrie 25, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.