14 noiembrie: Ziua Mondială a Orfanilor

 Ziua Mondială a Orfanilor, celebrată an de an pe 14 noiembrie, îi îndeamnă pe oameni să treacă peste nepăsare și zona lor de confort, și să acorde o grijă mai mare orfanilor din comunitățile lor. În lume, sunt milioane de copii care se confruntă cu probleme din cauza decesului unuia din părinți sau amândorura. Este important să nu-i uităm și să ne ocupăm de educația, sănătatea, adăpostirea, hrănirea și bunăstarea lor socială. 


Primul orfelinat din lume a fost creat de romani în anii 400 d.Hr. Principalele motive pentru deschiderea sa au fost cele de a se oferi hrană, adăpostire și alte nevoi de îngrijire a sănătății pentru copii care-și pierduseră părinții și nu aveau pe nimeni altcineva care să le poarte de grijă.            


14 noiembrie: Ziua Mondială a Orfanilor

Sistemul legal antic grecesc a stabilit ca obligatorie furnizarea de sprijin financiar orfanilor până la vârsta de 18 ani. Bisericile din Evul Mediu au înființat și ele adăposturi pentru copii și orfelinate.


În anii 1900, condițiile de viață ale orfanilor din Europa, inclusiv din Anglia, au devenit tot mai rele. Numeroși copii au ajuns să sufere de malnutriție și să fie lipsiți de o îngrijire medicală corespunzătoare. Curând, orfelinatele au căpătat o proastă reputație fiindcă nu ofereau copiilor grijă și atenția necesară lor. Din această cauză, oamenii din țările occidentale au fost încurajați să adopte legal copii, pentru a le da șansa unui viitor mai bun și a se ocupă de sănătatea și educația lor. 


13 noiembrie: Ziua Îmbrățișează un Muzician


În 2006, Star Foundation, o organizație de divertisment care adună fonduri pentru copiii orfani sau cei mutați din cauza raboiului, sărăciei, SIDA, dezastrelor naturale și creșterii conștientizării despre ei, a marcat prima Zi mondială a Orfanilor. Anual, cu acest prilej, oamenii de pe tot globul sunt mobilizați să ajute orfanii, dăruindu-le îngrijirea medicală, siguranță, educația și respectul pe care le merită.


Lucruri interesante despre Oliver Twist


- Romanul cu același nume al lui Charles Dickens, despre un orfan, a fost inspirat din viața unui muncitor copil, Robert Blincoe. 


- Însuși Charles Dickens  a început să lucreze la o fabrică când avea numai 12 ani.


- Cartea Oliver Twist a fost adoptată într-un film în 1968.


- A apărut, mai întâi, în foileton, în 1837.


- Disney a realizat un film de animație, bazat pe acest roman, în 1988. 


14 noiembrie: Ziua Murăturilor

14 noiembrie: Ziua Mondială a Orfanilor 14 noiembrie: Ziua Mondială a Orfanilor Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 13, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.