9 noiembrie: Ziua Carl Sagan

 Marcată în fiecare an pe 9 noiembrie, Ziua Carl Sagan celebrează viața și învățăturile acestuia, care s-a născut pe această dată în 1934. Astronom, om de știință, cosmolog, astrofizician, astrobiolog și scriitor american, este cunoscut pentru mari sale contribuții aduse popularizării științei. 


Cel mai vestit aport al său este cercetarea vieții extraterestre, incluzând o demonstrație experimentală a producerii de aminoacizi din substanțe chimice de bază prin radiații. De asemeni, el a pus la punct primele mesaje fizice transmise în spațiul extraterestru care ar putea fi, potențial, înțelese de orice inteligență extraterestră care le-ar putea găsi. Carl Sagan a argumentat ipoteza acceptată acum că tempertaturile înalte de pe suprafața planetei  Venus pot fi atribuite efectului de seră și calculării prin utilizarea acestui efect.


9 noiembrie: Ziua Carl Sagan


Sărbătoarea din 9 noiembrie a fost creată în 2009 de "Center For Inquiry" / "Centrul pentru Cercetare" din Fort Lauderdale, "Florida Atheist and Secular Humanists" / "Laicii și umaniștii din Florida", și alte grupuri. Evenimentele organizate în Florida, SUA, cu acest prilej, au răspândit celebrarea în întreaga lume. Astfel de evenimente includ petreceri "stelare" (în care oamenii se adună pentru a privi cerul), conferințe despre astronomie, târguri de științe și ateliere de lucru.


Cum spuneam, Carl Sagan a lucrat în multe domenii științifice precum astronomia, cosmologia, astrofizica și astrobiologia. Este faimos pentru abilitatea sa de a comunica idei științifice populației generale fără a intimida omul obișnuit. Acest lucru a fost, probabil, cel mai bine exemplificat în serialul documentar PBS, "Cosmosul: Un Voiaj Personal", care a avut o mare audiență și a câștigat două premii Emmy și un premiu Peabody, fiind vizionat de peste un miliard de persoane din 60 de țări. 


8 noiembrie: Ziua Mondială a Pianistului



9 noiembrie: Ziua Carl Sagan 9 noiembrie: Ziua Carl Sagan Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 08, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.