19 ianuarie: Ziua Artistului ca Nelegiuit

 Ziua Artistului că Nelegiuit din 19 ianuarie este una de celebrare a artiștilor subversivi, creatorilor care pun la îndoială normele sociale rigide și rostesc adevărul contra puterii, chiar dacă acest lucru nu le este deloc ușor. Artiștii au fost considerați dintotdeauna a fi la marginea societății. 


Desigur, au existat unii binecunoscuți care au dat glas unor cuvinte inofensive, blânde,  despre cei aflați la putere. Pe de altă parte, au fost și sunt artiști ale căror lucrări au pus grav sub semnul întrebării modul cum funcționează societatea, cerând ceva cu totul doferit. Acestora din urmă le este dedicată Ziua Artistului ca Nelegiuit. 

                           

19 ianuarie: Ziua Artistului ca Nelegiuit

Artiștii și nelegiuiții au fost de mult timp comparați între ei, și au numeroase puncte comune. Și unii, și ceilalți au fost văzuți ca oameni care trăiesc în afară granițelor normale ale societății. Ei nu s-au putut potrivi nicicând în localitățile clasei mijlocii, și s-au întrebat mereu despre viabilitatea legilor.


18 ianuarie: Ziua Selfie-ului Muzeului


Artiștii trăiesc după propriile lor reguli, refuzând să le urmeze pe cele oficiale și adoptând un tip de libertate la care visează mulți oameni.  Nelegiuții și artiștii pot, de obicei, să-și afle propriile căi, pe măsură ce înaintează în varstă. Deși ideea de a fi un artist nelegiuit este foarte romantică, realitatea este mult mai dură. Artiștii și nelegiuiții trăiesc cu repeziciune și mor tineri sau învață să-și domolească ritmurile trăirii. 


Artiștii care își duc viața cumva în afara legii sunt mereu sunt observație, întotdeauna pe listele de supraveghere a guvernelor lor. Ei nu se bucură de siguranță asemeni celor populari și nu se înscriu în mișcarea generală artistică fiindcă nu știu sau nu pot să facă asta.Aceștia sunt creatorii care au introdus schimbări radicale în filosofia vieții și a felului cum gândim. 


19 ianuarie: Ziua Bunei Memorii | Frumoasei Amintiri

19 ianuarie: Ziua Artistului ca Nelegiuit 19 ianuarie: Ziua Artistului ca Nelegiuit Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 18, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.