23 ianuarie 2023: Ziua Comunicării Îmbunătățite din Afaceri

 Ziua Comunicării Îmbunătățite  din Afaceri este marcată în fiecare an în a patra luni din ianuarie (în 2023, pe 23 ianuarie), în scopul recunoașterii standardelor acelor oameni care comunică eficient, cu concizie și claritate, într-un scop precis, anume. Este o zi care se focalizează pe îmbunătățirea interacțiunii la nivel personal și de afaceri, astfel încât să se ajungă la luarea unor decizii cât mai bune, mai inspirate.


În anii următori, Ziua Comunicării Îmbunatite din Afaceri are loc astfel: 2024 - 22 ianuarie, 2025 - 27 ianuarie, 2026 - 26 ianuarie.       


Încă de la începuturile omenirii, ființele umane și-au creat limbaje, perfecționându-și înțial limbajul corpului și cel al semnelor, pentru a se înțelege cât mai corespunzător între ele.       

    


Faraonii din Egiptul antic au folosit primul sistem de curierat în 2.400 i.Hr., utilizând porumbei și oameni pentru a le livra mesajele în tot statul.  Porumbeii voiajori, cu pedigri, închiriați privat, au fost intrebuintati sute de ani pentru a duce misive în zone îndepărtate.  În secolul al XVII-lea a fost înființată în Marea Britanie "Royal Mail" /"Poșta Regală", primul sistem poștal din lume.


   Odată cu progresele din știință și tehonologie, mijloacele de comunicare au devenit tot mai ușoare și mai rapide. Acest lucru a permis ca oamenii din regiuni aflate la mare distanță să se contacteze reciproc mai eficient și ca afacerile lor să se dezvolte impresionant.


În zilele noastre, afacerile lipsite de o comunicare limpede și rapidă sunt sortite eșecului. De aceea se pune accentul pe Ziua Comunicării Îmbunătățite din Afaceri, care are menirea de a ne reaminti importanța optimizării standardelor de comunicare. 


22 ianuarie 2023: Anul Nou Chinezesc 2023


Lucruri interesante despre comunicarea din afaceri


- Lipsa comunicării sau o comunicare ineficientă reprezintă cauza principala a scăderii cifrei de afaceri a companiilor.


- Potrivit Bluesource, în fiecare an, în lume sunt trimise 206 miliarde de email-uri, din care numai o treime sunt deschise.


- Conform unui studiu a 400 de companii cu mai mulți de 100.000 de angajați fiecare, s-a produs o pierdere medie de 62,4 milioane de dolari din pricina comunicării ineficiente.


- Organizațiile cu angajați extrem de comunicativi își pot mări veniturile de operare cu 19,2% anual. 


- Clienții au relevat că sunt mai înclinați să se încreadă într-o companie mică, cu mijloace eficiente de comunicare, decât într-o companie mare, cu o comunicare slabă.


23 ianuarie: Ziua Scrisului de Mână


23 ianuarie 2023: Ziua Comunicării Îmbunătățite din Afaceri 23 ianuarie 2023: Ziua Comunicării Îmbunătățite  din Afaceri Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 22, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.