17 februarie: Ziua Profesioniștilor din Tenis

 Ziua Profesioniștilor din Tenis, marcată an de an pe 17 februarie, este una care onorează tenismenii profesioniști ce antrenează și îndrumă jucători de tenis de câmp recreationali. Este o zi în care învățăceii din tenis își celebrează mentorii. 


Antrenorii au o semnificație egală atât în viețile jucătorilor recreationali, cât și celor profesioniști. Chiar și "Marele 3 din Tenis", Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic, recunosc meritele antrenorilor lor în succesele obținute de ei.     

            

17  februarie: Ziua Profesioniștilor din Tenis

Ziua Profesioniștilor din Tenis a fost creată în 2020 de Maria Oddy, dar a fost celebrată pentru prima oară în 2021. Este o zi neoficială, ceea ce înseamnă că este menită aprecierii tenismenilor profesioniști din toată lumea pentru eforturilor lor neîncetate și răbdarea de care dau dovadă când antrenează jucători de tenis de câmp amatori. 


Tenisul este un sport care a început în secolul al XII-lea, în Franța, unde implica lovirea unei mingi cu mâinile goale și era numit "Jocul Palmei". Regele Ludovic al X-lea al Franței a fost un pasionat al jocului. Prin secolul al XVI-lea, jocul a fost schimbat, nemaiavând loc într-un spațiu deschis, ci într-o zonă îngrădită, cu reguli standardizate și au fost introduse, totodată, rachetele. Regele Francisc I al Franței a construit curți sau terenuri pentru a promova tenisul și a încurajat oamenii obișnuiți și curtenii săi să practice acest sport.


Deși tenisul era jucat în multe părți ale Europei în secolul al XIII-lea, a devenit răspândit îndeosebi în secolul al XVI-lea. Din 1413 până în 1422, a trezit, în Anglia, interesul regelui Henric al V-lea. Între 1509 și 1547, Henric al VII-lea, un tânăr monarh, a avut un mare impact în practicarea tenisului cu frenezie pe un teren pe care l-a înființat.


În 1437, tenisul a condus indirect la moartea regelui Iacob I al Scoției la Blackfriars, Perth, unde o ieșire subterană de scăpare a acestuia fusese blocată pentru a se împiedica pierderea mingilor de tenis. "Trattata del Ginoco della Palla", prima carte cunoscută despre tenis de câmp, a fost scrisă de Antonio Scaino da Salothe, un preot italian, în 1555.


16 februarie 2023: Ziua Mondială a Antropologiei


Lucruri interesante despre tenisul de câmp


- Mingile de tenis de câmp au fost inițial albe, dar au fost schimbate apoi, în galbene, pentru a îmbunătăți vizibilitatea spectatorilor.


- Royal Tennis Court, cel mai vechi teren de tenis din lume, este încă întrebuințat în prezent.


- În medie, jucătorii aleargă înainte și înapoi pe terenul de tenis circa 3 mile, adică aproape 5 kilometri. 


- Steffi Graf și-a învins o oponentă în doar 34 de minute la Finala French Open din 1988 pentru a-și menține titlul. 


17 februarie: Ziua Verzei


17 februarie: Ziua Profesioniștilor din Tenis 17  februarie: Ziua Profesioniștilor din Tenis Reviewed by Diana Popescu on februarie 16, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.