5 februarie: Ziua Mondială Reiki pentru Animale

 Ziua Mondială Reiki pentru Animale este marcată anual pe tot globul pe 5 februarie. Țelul acestei zile este să crească conștientizarea despre efectele vindecătoare ale Reiki pentru animalele din întreaga lume, cât și despre respectarea tuturor animalelor ca învățători spirituali. 


Cu acest prilej, adăposturile pentru animale, alte organizații de bunăstare a animalelor, clinici veterinare și afaceri asociate cu animalele și persoanele care țin la ele sunt încurajate să găzduiască evenimente Reiki.    

                                         

5 februarie: Ziua Mondială Reiki pentru Animale

Reiki își are începuturile în învățăturile lui Mokao Usui, din Japonia, de la începutul anilor 1920. Usui a fost un călugăr mirean cu o soție și doi copii care și-a dedicat viața căutării spiritualității. Diverse tradiții buddhiste, taoiste și shintoiste au coexistat în elemente semnificative în spiritualitatea și cultura japoneză în perioada lui Usui. Puternicele eforturi spirituale ale lui Usui au culminat printr-o întrezărire uluitoare care a dat naștere tehnicii Reiki în 1922.


 Chujiro Hayashi, unul dintre ucenicii lui de frunte, a colaborat cu Usui în colectarea de tehnici de vindecare din marea operă a lui Usui pentru a le face mult mai disponibile public. Practicile Reiki au fost transmise de la o generație la alta, făcându-și cale spre tot globul. Reiki a crescut în popularitate și este practic prezent în toată lumea.


O versiune modernă, de azi, a Reiki constă dintr-o practică de vindecare energetică în care un maestru Reiki ghidează trecerea energiei videcatoare (cunoscută și ca "energia forței vieții") prin corp pentru a elibera stresul și a promova însănătoșirea. Reiki este un tip de medicină suplimentară care a arătat că este de ajutor în managementul stresului și în cel al unor boli cronice.


4 februarie: Ziua de Naștere a Facebook


Shelter Animal Reiki Association / SARA (Asociația Reiki a Adapostirii de Animale) organizează Ziua Mondială Reiki pentru Animale pentru a furniza beneficiile terapeutice ale meditației Reiki animalelor salvate și ingrijitorilor lor de pe toate meridianele pământului.             


Ziua este celebrată îndeosebi pentru Dakota, primul învățător Reiki animal al președintelui SARA, Kathleen Prasad. Născut pe 5 februarie, Dakota, un tip de ciobănesc australian, a fost salvat când era pui de Controlul Animalelor Sacramento, și și-a petrecut ultimii 16 ani de viață alături de Kathleen. Dakota a îmboldit-o pe Kathleen să inițieze SARA, inspirându-i, totodată, avantajele Reiki pentru animale.


5 februarie: Ziua Mondială Nuttela

5 februarie: Ziua Mondială Reiki pentru Animale 5 februarie: Ziua Mondială Reiki pentru Animale Reviewed by Diana Popescu on februarie 04, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.