6 februarie 2023: Lunea Ovăzului

 Lunea Ovăzului este sărbătorită an de an în a doua luni din februarie. Dacă în 2023 este marcată pe 6 februarie, în anii următori are loc astfel: 2024 - 5 februarie, 2025 - 3 februarie, 2026 - 9 februarie. Această zi este celebrată ca o reminiscență a vechilor tradiții scoțiene.


Lunea Ovăzului este o sărbătoare ce datează din Scoția secolului al XVII-lea. Pe acea vreme a educației formale, studenților de la universitățile scoțiene li se cerea să-și aducă în campus propriul combustibil pentru încălzit și propriile alimente. Fără vreo cantină sau bucătari la dispoziția lor, studenții își preparau singuri mesele, bazate în mare măsură pe rețete simple ca terci și supă de ovăz.     


6 februarie 2023: Lunea Ovăzului

Întrucât rezervele lor de hrană începeau să se epuizeze după o săptămână sau două, universitățile au creat variante mai lungi de weekend, ca o oportunitate pentru ei de a-și reface rezervele alimentare. Zilele de luni de după astfel de weekend-uri erau recunoscute ca "lunile ovazului" pentru că, în decursul acestora, studenții reveneau la campusuri cu noi rezerve de hrană. 


5 februarie: Ziua Mondială Reiki pentru Animale


În fiecare "luni a ovazului" se desfășura o reuniune în aer liber pentru a se sărbători întoarcerea lor în siguranță cu multe bucate. La începuturile secolului al XVIII-lea, astfel de weekend-uri îndelungate se petreceau frecvent. Universitățile Aberdeen și Glasgow au continuat să celebreze Ziua Ovazului de-a lungul secolului al XIX-lea. Întrucât procurarea hranei a devenit mai ușoară, marcarea acestei zile a rămas centrată de sărbătorirea preparării împreună de către studenți a meselor lor. 


În 1896 s-a produs o schimbare în această privință, după ce Universitatea Edinburgh a proclamat a doua luni din februarie ca ziua oficială a ovazului, acest eveniment fiind onorat anual, și nu lunar ori săptămânal. 


6 februarie: Ziua de naștere a lui Bob Marley


6 februarie 2023: Lunea Ovăzului 6 februarie 2023: Lunea Ovăzului Reviewed by Diana Popescu on februarie 05, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.