18 martie: Ziua Globală a Reciclării

 Ziua Globală a Reciclării, celebrată anual pe 18 martie, este o inițiativa care ne îndrumă să ne privim gunoiul dintr-o nouă perspectiva. Există mai multe căi de reciclare care permit unor materiale să fie reutilizate de multiple ori. Reciclarea este importantă pentru noi și pentru mediu deoarece reduce energia pe care o folosim, îmbunătățește calitatea apei și a aerului, și combate schimbarea climatică.


De asemeni, reciclarea scade cantitățile de noi materiale brute pentru crearea de produse, economisind bani și resurse naturale. Ziarele, sticlele și paharele din plastic, cutiile de cereale, lapte și altele, de exemplu, sunt cele mai obișnuite lucruri reciclabile zilnic. Dacă depunem (mici) eforturi pentru reciclarea unor obiecte pe care de obicei le aruncăm la grămadă, putem avea un mare impact benefic asupra pământului și vieților noastre.    

                     

18 martie: Ziua Globală a Reciclării

De când, în 2018, ONU a recunoscut această sărbătoare, milioane și milioane de oameni și afaceri s-au reunit pentru a crește conștientizarea despre reciclare prin intermediul Zilei Globale a Reciclării. Este imposibil să nu luăm în seamă sutele, dacă nu miile de raportări din media despre încălzirea globală, rezultatele negative ale obiceiurilor noastre proaste asupra planetei noastre și buzunarelor noastre.


Estimările anuale ne spun că pământul nu ar mai putea trăi în următorul deceniu dacă nu ne reducem deșeurile. Resursele naturale sunt amenințate, iar poluarea conduce către schimbări majore ale climei. În ultimul deceniu, am trecut prin cele mai extreme temperaturi din istorie, care au provocat nu numai devastarea naturii, ci și pe cea a economiei mondiale. 


17 martie: Ziua Mondială a Somnului


Fundația de reciclare globală, care stabilește obiectivele Zilei Globale a Reciclării, comunică direct cu lideri ai lumii pentru că aceștia să se poată conecta ca o echipa comună, mondială. Aproape 700 de milioane de tone ale emisiei de CO2 au fost înlăturate prin reciclare în ultimul an. Fundația își propune ca aceste emisii să scadă cu până la un miliard de tone până în 2030.


Reciclarea a fost recunoscută ca parte a obiectivelor de dezvoltare sustenabilă 2030 ale ONU.


18 martie: Ziua Biodieselului

18 martie: Ziua Globală a Reciclării 18 martie: Ziua Globală a Reciclării Reviewed by Diana Popescu on martie 17, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.