1 aprilie: Evenimentul zilei - Apple Computer

 Pe 1 aprilie 1976, Steve Jobs și Steve Wozniak au fondat Apple Computer, Inc.


Apple Inc. este o companie de tehnologie multinațională americană cu sediul în Cupertino, California. Este cea mai mare companie de tehnologie din punct de vedere al veniturilor, totalizând 394,3 miliarde de dolari în 2022. Din martie 2023, Apple este cea mai mare companie din lume în privința capitalizării pieței. Începând cu iunie 2022, a devenit cel de-al patrulea mare vânzător de calculatoare personale prin vânzări de unități și cel de-al doilea mare producător de telefoane mobile.           


1 aprilie: Evenimentul zilei - Apple Computer

Apple este una dintre cele mai mari cinci companii americane de tehnologie a informației, alături de Alphabet (cunoscută pentru Google), Amazon, Meta (cunoscută pentru Facebook) și Microsoft. 


Apple a fost întemeiată ca Apple Computer Company pe 1 aprilie 1976 de Steve Wozniak, Steve Jobs și Ronald Wayne pentru a dezvolta și vinde calculatorul personal Apple I al lui Wozniak. Cel de-al doilea calculator al companiei, Apple II, a devenit un best seller și unul dintre primele microcomputere produse în masă. 


Apple a devenit companie publică în 1980, cu un succes financiar instantaneu. A dezvoltat computere având interfețe grafice pentru utilizator inovatoare, incluzând Macintosh, în 1984. În 1985, costurile înalte ale produselor sale, și lupta pentru putere dintre directorii executivi au provocat probleme. Wozniak s-a retras amiabil din Apple și a urmat alte afaceri, în vreme ce Jobs a demisionat și a fondat NeXT, luând cu el unii angajați Apple. 


31 martie: Evenimentul zilei - Turnul Eiffel

1 aprilie: Evenimentul zilei - Apple Computer 1 aprilie: Evenimentul zilei - Apple Computer Reviewed by Diana Popescu on aprilie 01, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.