1 iulie: Ziua Internațională a Aripilor de Pui

 Ziua Internațională a Aripilor de Pui, sărbătorită anual pe 1 iulie, aduce în prim plan acest deliciu culinar în toate formele, mărimile și tipurile sale, precum și diversele sosuri folosite pentru acesta, cum ar fi cele de barbeque, ranch, usturoi sau parmezan. 


 Americanii celebrează o zi a aripilor de găînă de peste patru decenii! Fostul primar al localității Buffalo, Stan Makovski, a declarat oficial Ziua Internațională a Aripilor de Pui în 1977.     

         

1 iulie: Ziua Internațională a Aripilor de Pui

Mulți americani, și nu numai, se referă la aripile de găină ca "aripi Buffalo", întrucât se crede că Buffalo a fost orașul în care a fost inventată această mâncare care ne face să ne lingem pe buze.


Locul de naștere a acestor aripi pare să fie barul Anchor din Buffalo, New York. Fiica fondatorului barului, Teressa Bellissimo, a vrut la un moment dat să-și delecteze prietenii, noaptea târziu, cu o mâncare deosebită, prăjită. Ea a pregătit într-un cuptor cu circulație a aerului fierbinte aripioarele de pui rezervate pentru supă, și le-a amestecat apoi cu un sos gustos, ceea ce a dus la crearea aripilor de pui atât de apreciate în zilele noastre. 


30 iunie: Ziua Internațională a Parlamentarismului


Aripile de găină sunt perfecte când sunt crocante la exterior și cu carnea dinăuntrul lor fragedă și îmbibată cu sucurile sale. Cel mai important element este poate sosul, plin de arome, de obicei iute și/sau dulce. Sunt servite uneori cu țelină, morcovi, cartofi sau alte legume crocante ce furnizează un echilibru al simțului gustativ. 


Aripile de pui sunt onorate în numeroase festivaluri din întreaga lume. Invenția lor din Buffalo a fost preluată de companii precum McDonald, KFC și Domino's Pizza.


 1 iulie: Ziua Internațională a Muzicii Reggae


1 iulie: Ziua Internațională a Aripilor de Pui 1 iulie: Ziua Internațională a Aripilor de Pui Reviewed by Diana Popescu on iunie 30, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.