11 iunie 2023: Ziua Unității Rasiale

 Ziua Unității Rasiale, cunoscută și ca Ziua Prieteniei Rasiale, este celebrată an de an în a doua duminică din iunie. Dacă în 2023 se desfășoară pe 11 iunie, în anii următori este sărbătorită astfel: 2024 - 9 iunie, 2025 - 8 iunie, 2026 - 14 iunie. A fost inițiată în SUA de Adunarea Spirituală Națională Baha'i, cu scopul de combatere a rasismului prin focalizarea atenției spre prejudecățile rasiale. 


Rasismul este credința că oamenii sunt divizați în entități exclusive numite "rase", că există o legătură între personalitate și trăsăturile fizice și, de asemeni, că unele rase sunt superioare altora. Baha'i înțelege rasismul ca o piedică către pace, așa că a întemeiat această zi pentru a promova armonia și înțelegerea rasială.              

                                         

11 iunie 2023: Ziua Unității Rasiale

Adunarea Spirituală Națională Baha'i, fondată în 1844, este un consiliu format din opt membri aleși, având responsabilitatea de a coordona, îndruma și revitaliza activitatea atât a adunărilor spirituale locale, cât și a membrilor individuali ai comunității Baha'i.


10 iunie: Ziua de Conștientizare a EHS (Sindromul capului care explodează)


Deși Ziua Unității Rasiale este organizată de Adunarea Spirituală Națională Baha'i, nu este nici un eveniment religios, și nici o sărbătoare Baha'i. Este celebrată în întreaga lume ca o extensie a credințelor Baha'i și a principiilor armoniei rasiale, precum și ca un apel la o societate mai deschisă, caracterizată de o mai bună înțelegere și recunoaștere a diversității rasiale. 


11 iunie: Ziua Bombardamentului de Fire de Ață

11 iunie 2023: Ziua Unității Rasiale 11 iunie 2023: Ziua Unității Rasiale Reviewed by Diana Popescu on iunie 10, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.