20 iunie: Ziua Mondială a Productivității

 Ziua Mondială a Productivității, celebrată anual pe 20 iunie, ne îmboldește să ne felicităm pentru realizările noastre, oricât de mici, și să luăm în considerare noi căi de a ne eficientiza demersurile.


Productivitatea înseamnă, pur și simplu, eficiență. Problema este că oamenii sunt foarte diferiți și fiecare dintre ei are propria opinie despre productivitate. Pentru unii înseamnă a împleti cu succes treburile de acasă și de la serviciu. Liderii din afaceri o pot defini ca o focalizare a tuturor către un țel comun.         

                                         

20 iunie: Ziua Mondială a Productivității

Ceea ce ne motivează în fiecare zi constă arareori din programe, calendare sau planuri bine puse la punct. Toate astea sunt, de fapt, instrumente care ne pot ajuta să obținem ce dorim. O productivitate semnificativă merge mai departe. Presupune să facem alegeri bazate pe informații, arta de a ne echilibra obiectivele profesionale cu cele personale. 


A duce la bun sfârșit mai multe lucruri este numai o parte a productivității. În cele din urmă, vrem să fim productivi pentru a avea destul timp pentru toate lucrurile pe care ne place să le facem.


19 iunie: Ziua Mondială a Plimbării


Este esențial să știm ce nu este productiv, și nu să ne concentrăm pe tendința de a fi tot timpul ocupați. Eficiența nu constă din a bifa cât mai numeroase sarcini de pe un program supraîncărcat. A fi ocupat și a fi productiv nu reprezintă deloc același lucru. 24 de ore pot să pară câteodată a fi o perioada prea scurtă. Productivitatea înseamnă să extragem cât mai multă valoare din timpul nostru. Nu prin crearea unor liste nesfârșite de sarcini ci, mai degrabă, prin dezvoltarea unor obiceiuri cu un mare impact de împlinire și succes. 


Ar trebui să începem prin a defini ce înseamnă productivitatea pentru fiecare dintre noi. Poate că ne dorim mai mulți bani, ori, poate, mai mult timp liber. Care sunt cu adevărat năzuințele noastre? Aventura? Grija față de familie? Prioritățile noastre autentice ne pot sprijini în a ne găsi propriile idei de a fi mai productivi!


20 iunie: Ziua Celui Mai Urât Câine

20 iunie: Ziua Mondială a Productivității 20 iunie: Ziua Mondială a Productivității Reviewed by Diana Popescu on iunie 19, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.