21 iunie: Ziua Mondială a Motocicletei

 Ziua Mondială a Motocicletei este sărbătorită anual pe 21 iunie în scopul promovării libertății de pe șosele. Data a fost aleasă întrucât este cea mai lungă zi a anului. Celebrarea este dedicată entuziaștilor motocicletelor și oricui este implicat în industria acestora. Cu acest prilej numeroși motocicliști (bikers) din diverse regiuni se adună pentru a-și demostra dragostea pentru "motorul" lor.


Istoria motocicletei este relativ extinsă în timp. Pierre Michaux a inventat-o pe cea dintâi în 1860, această fiind acționata de abur. Prima motocicletă cu combustie internă a fost creată în 1885 și, după aceea, această a câștigat o popularitate tot mai mare. La finele secolului al XIX-lea, firme precum Royal Enfield și-au făcut intrarea pe piață.      

                          

21 iunie: Ziua Mondială a Motocicletei

În anii 1900, mulți producători au transformat biciclete prin adăugarea la acestea de motoare cu aprindere internă. Motocicletele au ajuns să fie supuse unor teste tot mai sofisticate și firmele care le manufecturau au început să intre în competiție drept rezultat al realizării unor construcții mai rezistente și mai performante. 


Pe Insula Omului, primele concursuri "Tourist Trophy" au fost organizate în 1907, acestea fiind competiții de fiabilitate și rezistență. Astfel de ocazii au servit ca baze de demonstrație a unor numeroase concepte noi, de la designul inițialului motor în doi timpi, la motoare turbo cu multiple sarcini pe un corp aerodinamic întărit cu fibră de carbon.


20 iunie: Ziua Mondială a Productivității


Lucruri interesante despre motociclete


- Există "10 sfinte porunci ale motocicletei" care ne îmboldesc să conducem o motocicletă cu fair-play, să avem grijă de propria siguranță și să respectăm legile de circulație.


- Motocicletele sunt implicate în mai multe accidente decât orice tip de alte vehicule auto. Se zice, popular, că motocicliștii ar fi cei mai mulți "donatori de organe". Spre că nu este așa !


- Producători de top de motociclete sunt companiile japoneze Yamaha și Honda.


- Motocicletele sunt mai ieftine din punct de vedere al consumului de combustibil, energie, decât alte autovehicule. 


21 iunie: Ziua Mondială a Muzicii

21 iunie: Ziua Mondială a Motocicletei 21 iunie: Ziua Mondială a Motocicletei Reviewed by Diana Popescu on iunie 20, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.