25 iunie: Ziua Globală Beatles

 Iubitori ai muzicii din întreaga lume se adună laolaltă anual, fizic ori virtual, pe 25 iunie pentru a celebra Ziua Globală Beatles, a aduce un tribut acestei formații și impactului pe care l-a avut în cultura și istoria pop a muzicii. Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr și George Harrison au făcut prima înregistrare împreună în 1962, după ce producătorul George Martin l-a concediat pe toboșarul anterior, Pete Best. 


Formația rock Beatles s-a format în 1960. La început, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr au fost cunoscuți ca "Fab Four". De fapt, începuturile grupului au fost în 1957, dar până în 1960 și-a schimbat de câteva ori numele.                             


25 iunie: Ziua Globală Beatles

După câteva hit-uri de succes, au cântat "All You Need Is Love" ("Tot ce ai nevoie este dragoste") pentru 400 de milioane de oameni din lume prin prima legătură "live" globală, transmiterea având loc simultan în 27 de țări diferite. Acest eveniment, cu un impact uriaș în istoria culturii pop, s-a desfășurat pe 25 iunie 1967, motiv pentru care Ziua Globală Beatles este marcată pe această dată începând cu 2009, ca o inițiativa a fanului Faith Coban.


24 iunie: Ziua Miezului Verii (Midsummer)


Lucruri interesante despre Beatles


- Au fost atât de remarcabili încât există anual două zile în onoarea lor. Cea de-a doua, Ziua Beatles, este sărbătorită pe 10 iulie în Liverpool, orașul în care a fost fondată formația. 


- Cu prilejul Zilei Globale Beatles, banii strânși sunt folosiți pentru cauze caritabile locale din Liverpool. 


- Asemeni multor cântăreți, membrii Beatles și-au început cariera profesională performand în cluburi din preajma orașului lor.


- Grupul Beatles a purtat anterior numele de Beatals și Silver Beetles. 


- Beatles a avut 20 de single-uri în topul Billboard Hot 100 din SUA. 


25 iunie: Ziua Mondială Vitiligo

25 iunie: Ziua Globală Beatles 25 iunie: Ziua Globală Beatles Reviewed by Diana Popescu on iunie 24, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.