15 iulie: Ziua Puiului cu Portocale

 Ziua Puiului cu Portocale, marcată an de an pe 15 iulie, ne îndeamnă să ne delectăm cu acest fel de mâncare provenit din Orient.


Cu mai mulți de 2.100 de ani în urmă, bucătăria Hunan a ajuns la culme grație numeroaselor sale feluri de mâncare (peste 4.000), împreună cu felul său de gătit. Aflată în sud-estul Chinei, regiunea Hunan este cunoscută pentru alimentele sale condimentate și acre, cu ingrediente minunate. Culorile lor variate, prospețimea miresmelor lor au încă darul de a satisface gurmanzi din toată lumea. Găina Tangerine de aici a fost probabil precursoarea puiului cu portocale de care ne bucurăm azi. Găina Tangerine originară din Henon are un nume chinezesc ce se traduce literal ca "găină cu coajă uscată de citrice".     

                                                   

15 iulie: Ziua Puiului cu Portocale

În decursul anilor 1800, imigranții chinezi din districtul chinezesc Guangdong au ajuns în SUA în căutarea "visului american". Au adus aici și acel stil de gătire a găinii / puiului cu coji uscate de portocale, care nu erau însă nici foarte prăjite, nici învelite într-un aluat, nici dulci. Din cauza oportunităților de muncă din acea vreme, deținătorii afacerilor chinezi au deschis restaurante pentru satisfacerea populației imigrante în creștere venite din China. 


14 iulie 2023: Ziua Kebabului


Prin anii 1970, cele mai multe mâncăruri provenite din bucătăria tradițională chinezească au fost adaptate pentru a se potrivi gustului american ( de exemplu, mai dulci și mai puțin aromate). Astfel, mâncarea chinezească a câștigat tot mai mult în popularitate printre americani. 


Acest lucru a inclus evoluția gainii Tangerine în pui cu portocale, mulți chefi din America pretinzând că a fot invenția lor. Un astfel de chef este T. T. Wang de la restaurantul Hunan din New York, a cărui carne de vită cu portocale aduce mult cu puiul cu portocale. 


15 iulie: Ziua Iubesc Caii


15 iulie: Ziua Puiului cu Portocale 15 iulie: Ziua Puiului cu Portocale Reviewed by Diana Popescu on iulie 14, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.