31 iulie: Ziua de Naștere a lui Harry Potter

 Cum sărbătorim ziua de naștere a cuiva care este întru totul ficțional? Ei bine, pe 31 iulie, ar trebui să ne scoatem din sertarul secret bagheta magică, să ne urcăm pe mătura noastră zburătoare și să ne alăturăm multor alți oameni în explorarea lumii minunate a lui Harry Potter, unul dintre cei mai îndrăgite personaje de pe globul. 


Scriitoarea J.K. Rowling, care a pus în mișcare întregul universul fermecat odată cu lansarea, în 1997, a cărțîi "Harry Potter și piatră filosofală", împărtășește aceeași zi de naștere ca și Harry Potter. Să fie, oare, o coincidență?                                                     


31 iulie: Ziua de Naștere a lui Harry Potter

Harry James Potter este protagonistul seriei de cărți de ficțiune ale lui J. K. Rowling. El urmează cursurile prestiogioasei școli Howarts de vrăjitorie, condusă de Albus Dumbledore, pentru a învăța magia sub îndrumarea reputaților profesori ai școlii. Devine bun prieten cu Ronald Weasley și Hermione Granger și descoperă curând că soarta sa este legată de vrăjitorul întunecat și ucigaș Lord Voldemort. Seria de cărți îl înfățișează pe Harry pe când jonglează cu viața sa școlară și se îndreaptă spre bătălia predestinată cu Lord Voldemort. 


Harry Potter este un idol al culturii pop și a fost apreciat de numeroși cititori și critici ca cel mai impresionant dintre personajele ficționale din toată lumea. Actorul Daniel Radcliffe a jucat rolul lui Haryy Potter în adaptări cinematografice după romane, de la "Harry Potter și piatră filosofală" (2001) la "Harry Potter și talismanele morții"- Partea a II-a (2011).   


Potrivit lui J. K. Rowling, acesteia i-a venit ideea despre seria Harry Potter pe când aștepta un tren de la Manchester către Londra, Anglia, în 1990. În timpul călătoriei pe calea ferată și-a schițat în minte povestea și personajele principale. În următorii cinci ani, Rowling a lucrat la manuscrisul pentru povestea sa, scriind multe din primele schițe în cafenele din Edinburgh. 


Din nefericire, povestea sa a avut parte de multe respingeri de publicare până când, în cele din urmă, a ajuns la editura Bloomsburg. Astfel, 500 de volume "Harry Potter și piatră filosofală" au fost introduse în lume pe 26 iunie 1997.


Aici a început adevărata magie. Prima carte a provocat senzație în lumea literară și a fost vândută în peste 450 de milioane de exemplare pe tot globul!


30 iulie: Ziua Mondială a Snorkeling-ului


Repere din istoria Zilei de Naștere a lui Harry Potter


- 31 iulie 1965: Se naște la Bristol, Anglia, J. K. Rowling. 


- 31 iulie 1980: Se naște Harry Potter, avându-i ca părinți pe vrăjitorii James și Lily Potter. 


- 1981: Când Harry Potter are numai un an, Voldemort îi atacă și îi omoară părinții în casa lor. Nu reușește să-l ucidă și pe Harry, dar îi lasă o cicatrice asemeni unui fulger pe frunte.


- 1991: La a unsprezecea aniversare a zilei de naștere, Harry Potter află că este vrăjitor și merge la școala Hogwarts.


- 1993: La a treisprezecea aniversare a zilei sale de naștere, nașul lui Harry, Sirius Black, îi dăruiește o mătură zburătoare "Firebolt". 


- 1998-1999: În cursul studiilor sale la Hogwarts, Harry și prietenii săi, Ron și Hermione adună toți elevii și profesorii pentru o luptă finală de înfrângere a întunecatului Lord Voldemort. 


- 2018: Cuplurile căsătorite Harry și Ginny (sora mai mică a lui Ron) și Ron și Hermione se întâlnesc în gară pentru a-și vedea proprii copii cum se îmbarcă în trenul care-i va duce spre primul lor an de studii la Hogwarts. 


31 iulie: Ziua Internațională de Apreciere a Salvatorilor Acvatici


31 iulie: Ziua de Naștere a lui Harry Potter 31 iulie: Ziua de Naștere a lui Harry Potter Reviewed by Diana Popescu on iulie 30, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.