11 septembrie: Ziua de Reamintire a Bibliotecilor

 Ziua de Reamintire a Bibliotecilor este celebrată an de an pe 11 septembrie în scopul recunoașterii rolului major al acestor instituții publice în bunăstarea socială. O bibliotecă publică este un loc de studiu accesibil oricui, unul care ne permite să căutăm informații, să citim și să descoperim cărți, și care facilitează formarea de comunități focalizate pe învățare și cunoaștere. 


În SUA, după atacul groaznic al Turnurilor Gemene din 9 septembrie 2001, cu ocazia celei de-a zecea aniversări al acestui eveniment, s-au purtat discuții despre modul cum pot fi amintite victimele și pentru a li se onora amintirea. A părut evident că cel mai potrivit memorial ar fi construirea unei biblioteci publice în spațiul care fusese World Trade Center.                                    


11 septembrie: Ziua de Reamintire a Bibliotecilor

Bibliotecile reprezintă cunoașterea și acces egal la aceasta. De asemeni, ele semnifică libertatea de exprimare, o celebrare a diversității, prezervarea moștenirii culturale umane și speranța pentru viitor. O bibliotecă este reprezentativă pentru orice se împotrivește ferm terorismului, urii, bigotismului și fanatismului. 


10 septembrie: Ziua Balonului Alb


Bibliotecile au fost parte a structurii sociale din vremuri timpurii. Prima biblioteca a fost înființată în anii 2.600 î.Hr. De atunci, fiecare civilizație impotantă a păstrat mărturii ale istoriei sale în arhive ținute în biblioteci. Bibliotecile celor mai puternici împărați și conducători ne-au dat unele din cele mai vestite opere din literatură.


11 septembrie: Ziua Nici o Veste Este o Zi Bună

11 septembrie: Ziua de Reamintire a Bibliotecilor 11 septembrie: Ziua de Reamintire a Bibliotecilor Reviewed by Diana Popescu on septembrie 10, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.