27 noiembrie 2023: Ziua Brandului

 Ziua Brandului, ce se desfășoară an de an în a patra zi de luni din noiembrie, amintește antreprenorilor să-și celebreze brandurile și să-și exprime gratitudinea și aprecierea că sunt capabili să aibă un brand. Acest eveniment a fost creat în noiembrie 2010 de Brand Camp din SUA.


Dacă în 2023 Ziua Brandului are loc pe 23 noiembrie, în următorii ani este marcată astfel: 2024 - 25 noiembrie, 2025 - 24 noiembrie, 2026 - 23 noiembrie.                                                  

   

27 noiembrie 2023: Ziua Brandului

În imperiul Ashanti din Ghana, antreprenorii de succes care acumulau o mulțime de averi și sclavi și se distingeau prin fapte eroice primeau recunoaștere socială și politică. Li se conferea titlul de "Abirempon", adică "mare om". În secolul al XVIII-lea și în secolul al XIX-lea, titulatura de "Abirempon" a fost formalizată și politizată pentru a-i include pe cei care aveau afaceri de comerț din care avea beneficii întreg statul. Imperiul își răsplătea antreprenorii cu astfel de realizări cu "mena" ("coada de elefant"), considerată a fi un însemn heraldic. 


26 noiembrie 2023: Duminica Internațională a Muncitorului în Ture


În prezent, antreprenorii se angajează în proiecte singulare, de part-time sau în proiecte pe scară largă care implică o echipă și crearea de multe joburi. Numeroase întreprinderi antreprenoriale se orientează spre demersuri cu un capital acumulat sau de la investitori în scopul extinderii afacerilor lor. Afacerile primesc, totodată, sprijin financiar de la agenții guvernamentale specializate, oameni de știință și organizații non-guvernamentale. Multe afaceri de succes au venit de la antreprenori "millenial" precum Mark Zuckeberg, fondatorul Facebook. 


Studiul antreprenoriatului a debutat cu lucrările lui Adam Smith și Richard Cantollon spre finele secolului al XVII-lea și începutul secolului al XVIII-lea. Oricum, antreprenoriatula a rămas pe larg ignorat teoretic până spre sfârșitul secolului al XIX-lea și nceputul secolului al XX-lea. În secolul douăzeci, înțelegerea antreprenoriatului s-a mărit grație lucrărilor economistului Joseph Schumpeter, în anii 1930, și altor economiști austrieci ca Ludwig von Mises, Friederich von Hayek și Carl Menger. 


27 noiembrie: Ziua Adopției Broaștei Țestoase


27 noiembrie 2023: Ziua Brandului 27 noiembrie 2023: Ziua Brandului Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 26, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.