Comoara: Simbol și semnificație

 Comorile au un rol major în vechi basme despre magie, vrăji și aventuri, putând fi înțelese ca "tezaure" sau "bogății" din epoci mai timpurii, îngropate sau ascunse în vreme de pericol, dar niciodată recuperate de cei care le-au lăsat în urmă. 


Se credea că o comoară oferea o cale relativ ușoară de îmbogățire a cuiva dacă acesta știa cuvinte magice sau avea voința de a înfrunta blesteme atașate de comoară.                                            

                

Comoara: Simbol și semnificație

Există multe legende în care astfel de comori sunt recuperate numai pentru a se cufunda încă o dată înapoi în pământ. 


Din punct de vedere obiectiv, căutarea de aur îngropat are puține șanse de succes. Bazele pentru astfel de căutări legendare se pot afla în tradiții simbolice din antichitatea târzie, în care "comorile" reprezentau împliniri specifice pe calea către înțelepciune și cunoaștere. 


De obicei, accesul la aceste comori interioare erau blocate de gardieni, simboluri geometrice tainice, comparabile, poate, cu mantrele și mandalele din alte culturi.


Tradiții mai târzii pot fi văzute ca literalizări ale doctrinei gnostice făcute de cei care nu le-au înțeles semnificația simbolică; comorile au devenit în acest fel bogății "reale", "palpabile", dar accesul la ele a continuat să depindă de cunoașterea unor cuvinte magice sau simboluri geometrice. 


Comoara ascunsă: Simbol și semnificație


Comoara: Simbol și semnificație Comoara: Simbol și semnificație Reviewed by Diana Popescu on decembrie 28, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.