Semnificatia topazului | Originea, simbolul si legenda topazului

Originea, simbolul si legenda topazului
Semnificatia topazului
Numele " topaz" provine din denumirea insulei din Marea Rosie apropiate de coastele Egiptului , Topazios (in prezent , Zagarbad).Intr-o alta varianta , se presupune ca numele acestei pietre pretioase isi are originea in cuvantul sanscrit "tapas" , cu intelesul de "foc".

Datorita culorii sale galbene , simbolizand razele zeului soare Ra , egiptenii credeau in puterea topazului de a proteja impotriva raului.

Grecii aveau credinta ca topazul poate potenta forta fizica.

O alta superstitie este legata de capacitatea acestei pietre de a destrama vrajile si de a face posesorul ei invizibil.

Sfanta Hildegard , in anul 1255 , oferea ca reteta impotriva slabiri vederii frecarea usoara a ochiului cu o piatra de topaz , tinuta anterior timp de trei zile intr-un pahar cu vin.

Alte semnificatii simbolice ale topazului includ castitatea , fericirea , prietenii credinciosi.El este cunoscut si ca o expresie a sperantei.Energiile vindecatoare asociate cu topazul sunt expansiunea , intinerirea , calmarea furiei , echilibrarea emotionala.

Conform astrologiei , topazul ajuta la intretinerea generala a sanatatii , si are efecte benefice asupra stresului.Calmeaza si relaxeaza atat corporal , cat si mental.Semnul zodiacal al topazului este Scorpionul, iar Gemenii , Leul , Sagetatorul , si Scorpinul sunt casele sale astrologice.Planetele topazului sunt Uranus si Mercur, iar elementul sau este aerul .

Topazul reprezinta unul din cadourile traditionale la aniversarea a patru , nouasprezece , sau douazeci de ani de casatorie.Totodata , el este piatra simbolica a celor nascuti in luna noiembrie si piatra pretioasa simbol a statului Texas.

In magia Wicca, se crede ca puterea topazului creste si descreste odata cu fazele lunii;radiatia lui interioara indeparteaza intunericul , iar energia ii scade atunci cand este afectat de caldura , presiune , sau frictiune.Se crede ca ii dispare culoarea atunci cand intra in contact cu o otrava.Este utilizat ca sursa de protectie si ingredient de atragere a dragostei. Imbracat in aur , si purtat la gat sau la incheietura mainii stangi , topazul este o amuleta impotriva vrajitoriei si a farmecelor.

Topazul este un fluorosilicat de aluminiu avand formula chimica Al2(F, OH)2SiO4.Are duritatea 8 , si o structura cristalina ortorombica.El poate fi intalnit in anumite roci vulcanice silicioase si in pegmatite , in SUA , Pakistan , Brazilia , Rusia , Mexic, Germania , Burma , Sri Lanka.

Transparent , si translucid , cu un luciu sticlos si o mare greutate specifica , topazul poate fi intalnit in stare naturala in mai multe culori (nu numai in galbenul egiptean) .Topazul imperial este caracterizat printr-o nuanta vie de roscat-portocaliu , alte culori putand fi : albastru , roz , rosu (foarte rar) , verzui-galben , galben , portocaliu-maron. Prin tratare termica rezulta o multitudine de nuante.Topazul roz , de exemplu , este o forma iradiata a topazului comun galben.Un alt topaz deosebit , numit "watermelon" (pepene verde) , si care ,de obicei, este prelucrat manual sub forma de trandafiri , are amestecate in structura sa nuante de auriu , de roz , sau rosu.
Semnificatia topazului | Originea, simbolul si legenda topazului Semnificatia topazului | Originea, simbolul si legenda topazului Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 16, 2008 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.