5 septembrie: Ziua internațională a carității

În fiecare an, data 5 septembrie este dedicată Zilei internaționale a carității, declarată oficial de Adunarea ONU în anul 2012. Țelul principal al acestei zile este creșterea conștientizării asupra importanței acțiunilor de caritate și crearea unei platforme comune pentru activitățile asociate cu caritatea ale tuturor oamenilor, organizațiilor filantropice și de voluntariat din plan local, național, regional și internațional.

Ziua internațională a carității a fost concepută ca o inițiativă a societății civile ungare, sprijinită de parlamentul și guvernul maghiar, pentru organizarea de evenimente speciale și intensificarea pe această cale a solidarității, responsabilității sociale și suportului public pentru caritate.             
5 septembrie: Ziua internațională a carității

Ziua de 5 septembrie a fost aleasă pentru a comemora aniversarea morții Maicii Tereza, care a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1979, "pentru munca asumată în strădania de eliminare a sărăciei și nenorocilor ce constitue, de asemeni, o amenințare față de pace".

Pe 17 decembrie 2012, ca răspuns la propunerea Ungariei, Adunarea Generală a ONU a adoptat prin consens desemnarea datei de 5 septembrie ca Ziua internațională a carității. Rezoluția a fost cosponsorizată de 44 de state membre ale ONU, printre care și România.

4 septembrie: Ziua Mamei Leneșe
5 septembrie: Ziua internațională a carității 5 septembrie: Ziua internațională a carității Reviewed by Diana Popescu on septembrie 04, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.