De ce flirtam ?

Ghidul flirtului - Partea I

Flirtul este mai mult decat un prilej de joaca si distractie. El este un aspect esential si universal al interactiunii umane. Studiile antropologice au aratat ca flirtul este regasit, in diferite forme, in toate culturile si societatile lumii.

Flirtul este un instinct de baza , o parte a naturii umane. Acest lucru nu trebuie sa fie surprinzator: daca nu initiem un contact si nu ne exprimam interesul fata de reprezentantii sexului opus, nu putem progresa, ca rasa, in reproducere, caz in care specia umana ar putea ajunge pe cale de disparitie.

Conform unor psihologi evolutionisti, flirtul poate fi considerat unul din fundamentele civilizatiei asa cu  o cunoastem astazi. Acesti cercetatori afirma ca pretiosul creier uman - inteligenta noastra superioara, limbajul complex, tot ceea ce ne diferentiaza de animale - este echivalentul unei cozi de paun, un instrument perfectionat pentru a atrage si retine partenerii sexuali. Toate realizarile umanitatii, de la arta la navele spatiale, ar putea fi doar un efect secundar al abilitatii esentiale de a fermeca sau a atrage.

Asemeni oricarei activitati umane, flirtul este guvernat de un complex cod de legi nescrise. Aceste legi ne dicteaza unde, cand, cu cine si cum sa flirtam. De obicei , ne conformam acestor reguli neoficiale in mod instinctiv, fara a ne da seama de ce facem asta.

Legile nescrise ale flirtului sunt constientizate numai atunci cand cineva incalca aceasta eticheta, flirtand cu o persoana nepotrivita, sau intr-un loc sau moment neadecvat. Initierea unei conversatii intime cu o vaduva, la funeraliile sotului ei, de exemplu, ar putea atrage cel putin dezaprobare, daca nu cumva oripilare si manie.

Acesta este un exemplu evident, dar exista alte aspecte mult mai complexe si mai subtile ale etichetei flirtului, care pot crea confuzie. Studiile demonstreaza ca barbatilor le este dificil sa interpreteze adecvat sugestiile din limbajul corpului unei femei, avand tendinta de a confunda prietenia cu interesul sexual.

O alta problema consta in faptul ca in unele culturi puritane, precum cele din Marea Britanie si America de Nord, flirtul a capatat o proasta reputatie.Unii oameni din aceste regiuni au devenit atat de tematori sau grijulii in a nu ofensa sau a nu trimite semnale nepotrivite, incat sunt in pericol de a-si pierde talentul natural al flirtului facut in joaca, fara intentii definite ori definitive.

Articole din acelasi domeniu :

Flirtul , mici secrete pentru cei singuri

Maxime , citate , aforisme despre flirt

Sfaturi pentru barbatii care flirteza online
De ce flirtam ? De ce flirtam ? Reviewed by Diana Popescu on mai 01, 2009 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.