Cine-i de vină pentru eșecurile noastre | Poveste cu tâlc

 Cine suntem, ce suntem sau ceea ce se întâmplă în viața noastră depinde numai și numai de noi. Aceasta este morala poveștii cu tâlc de azi...


Într-o zi, angajații unei mari companii au primit câte un plic pe birourile lor. Acesta conținea o scrisoare în care se spunea, "Persoana din cauza căreia nu ai primit o promovare și nu ai putut să-ți îndeplinești obiectivele din carieră este moartă."  

                             

Cine-i de vină pentru eșecurile noastre | Poveste cu tâlc

După citirea acestui text, toți angajații s-au simțit, în secret, fericiți în sinea lor. Se gândeau că, cât de curând, vor fi promovați și vor obține tot ce-și doreau în jobul lor.


La finalul scrisorii era menționat, "Te rugăm să iei parte la funeraliile acestei persoane." Locul de desfășurare al funeraliilor era și el precizat.


Când au ajuns în acel loc, au zărit un sicriu înconjurat de o mulțime de oameni. S-au decis, așadar, unul câte unul, să se apropie de coșciug pentru a vedea chipul persoanei decedate.


Când s-au aflat lângă sicriu și s-au uitat la fața celui din el au fost extrem de uluiți. Au devenit atât de rușinați încât nu au mai fost în stare să se privească unul pe celălalt după aceea.


Înăuntrul acelui coșciug nu era nimic altceva decât o oglindă, așa că atunci când își îndreptaseră ochii înspre el nu se zarisera decât pe ei înșiși! 


Ce este egotismul: Poveste cu tâlc

Cine-i de vină pentru eșecurile noastre | Poveste cu tâlc Cine-i de vină pentru eșecurile noastre | Poveste cu tâlc Reviewed by Diana Popescu on august 01, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.