Ce este egotismul: Poveste cu tâlc

 O poveste cu tâlc care ne demonstrează că cea mai bună cale de a învăța ceva nu este prin explicații, teorie, ci prin a trăi, în primul rând, acel lucru, noi înșine. Potrivit DEX, egostismul constă dintr-o "atitudine individualistă care provine din acordarea unei importanțe exagerate propriei persoane."


Primul ministru al dinastiei chinezești Tang era un erou național grație succeselor sale atât ca om de stat, cât și ca lider militar. Însă, în ciuda faimei  și averii sale, se consideră un buddhist umil și devotat.

   

Ce este egotismul: Poveste cu tâlc

Adeseori își vizita maestrul Zen favorit pentru a studia împreună cu el, iar cei doi păreau să se înțeleagă de minune. Faptul că el era prim ministru nu avea, în aparență, nici un efect asupra relației lor, care părea să fie una simplă dintre un maestru respectat și un ucenic respectuos.


Într-o zi, în decursul vizitei sale obișnuite, primul ministrul l-a întrebat pe maestru, "Reverența voastră, ce este egotismul?" Fața maestrului Zen s-a înroșit și cu un ton al vocii extrem de disprețuitor și insultător, acesta i-a strigat, "Ce-i cu întrebarea asta prostească?"


Acest răspuns neașteptat l-a șocat atât de tare pe primul ministru încât l--a făcut să devină țâfnos, mânios!


Apoi, maestrul Zen a zâmbit și a zis, "Acesta, Excelență, este egotismul!"


Cum începem ceva important? - Poveste cu tâlc

Ce este egotismul: Poveste cu tâlc Ce este egotismul: Poveste cu tâlc Reviewed by Diana Popescu on iulie 30, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.