31 iulie: Ziua Conștientizării Instrumentelor Muzicale Neobișnuite

 "Este ușor să cânți la orice instrument muzical. Tot ce ai de făcut este să atingi clapele corecte la momentele potrivite, iar instrumentul muzical va cânta de unul singur."


Johann Sebastian Bach              

              

31 iulie: Ziua Conștientizării Instrumentelor Muzicale Neobișnuite

Ei bine, domnule Bach, ce se întâmplă când instrumentul pe care-l folosești nu are nici clape, nici coarde? Există tot felul de astfel de instrumente muzicale în lume. Tobele, de exemplu, nu au așa ceva, iar instrumente precum Thereminul, sunt atât de bizare întrucât pot cânta chiar fără să le atingi!


Ziua Conștientizării Instrumentelor Muzicale Neobișnuite  ne încurajează să ne extindem orizontul de cunoaștere despre astfel de instrumente.


Unul dintre acestea este Fotoplayer-ul american, o formă specifică de pian conceput pentru a reda efecte sonore în decursul filemlor mute din secolul al XIX-lea. Un altul este o "armonică", cunoscută  și ca "orgă a bolurilor" sau "hidrocristalafon", constituită din boluri de sticlă de diferite mărimi care produc diverse note când sunt acționate prin frecare. O putem compara cu un player automat format din pahare de cristal umplute cu diferite cantități de vin.


30 iulie: Ziua Socrului


Așadar, pe 31 iulie, cu ocazia Zilei Conștientizării Instrumentelor Muzicale Neobișnuite, ne putem rezerva timp pentru a afla mai multe despre numeroase și variate instrumente ieșite din comun precum "copacul cântător cu clopoței", "suzafonul" (sousaphone), "melofonul" (mellophone), "xafuunul" (xaphoone), "daxofonul" (daxophone) și multe altele...


31 iulie: Ziua avocado

31 iulie: Ziua Conștientizării Instrumentelor Muzicale Neobișnuite 31 iulie: Ziua Conștientizării Instrumentelor Muzicale Neobișnuite Reviewed by Diana Popescu on iulie 30, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.