Forma mainii si personalitatea | Ghicitul in palma (1)

Ghicitul in palma sau palmistria este o metoda de interpretare a formei mainii sau palmei , in scopul evaluarii caracterului si a posibilelor cai in care se va orienta destinul unui om.Palmistria se imparte in doua domenii : studiul structurii mainii (cheirologia) si studiul liniilor din palma ( cheiromantia).

Potrivit teoriilor moderne , liniile palmei reprezinta o schita a circuitelor cerebrale.Grupul de nervi care controleaza mana este situat exact in centrul creierului si toate impulsurile energetice ale gandirii intersecteaza aceasta zona.Ghicitorii in palma pornesc de la premiza ca liniile palmei sunt formate in concordanta cu modelele de gandire , conexiunile cerebrale si chiar structurile cromozomilor.

Tipurile de maini sau palme constitue partea esentiala a palmistriei , de la care porneste in ghicirea sau evaluarea personalitatii unei persoane.

Mana elementara

O palma mare , patrata si groasa , cuprinzand numai cateva linii , cu degete scurte si groase , avand unghii scurte si late.Persoanele cu astfel de maini sunt caracterizate de lipsa de imaginatie sau entuziasm.Frumusetea , natura , arta sau dragostea intensa nu sunt lucruri de care sa fie apropiati prea mult.Arata indiferenta fata de viata in ansamblu , fiind preocupati in mai mare masura de trairea de zi cu zi.Nu suporta situatiile de criza si au un temperament violent sau pasional.Nu ajung adesea in functii de conducere , dar sunt buni subordonati.
Profesiuni : meserii care presupun dexteritate si solicitare fizica ; implicati in sporturi violente , precum boxul sau luptele.

Mana spatulata

Mana spatulata este lata la pornirea palmei din incheietura si la baza degetelor ; degetele sunt plate , asemenea unor spatule.O trasatura caracteristica este policarul relativ mare.
Acest tip de mana marturiseste despre o natura efervescenta , agitata , plina de energie in indeplinirea oricarui obiectiv propus.In genere , mana spatulata indicata o mare capacitate imaginativa si este specifica oamenilor insetati de descoperiri si inventii.Astfel de persoane au o personalitate puternica , sunt intr-o permanenta cautare a cunoasterii , sunt indemanatice si gata sa isi asume riscuri in scopul realizarii idealului lor.
Profesiuni : artizani, inventatori , navigatori, exploratori , ingineri, astronauti .

Mana mediumului

O mana mica , lunga si subtire , caracterizata de degete fine , cu unghii in forma de migdala..Palma este de marime medie , iar falangele terminale ale degetelor sunt lungi si ascutite.Policarul este mic si elegant.
Oamenii cu o astfel de mana au o natura visatoare , vizionara sau idealista.Ei apreciaza frumosul sub orice forma , au un temperament linistit , calm, sunt manierati , increzatori in ei si in cei care le dovedesc bunatate.Sunt lipsiti de simt practic , usor influentabili , nu se pricep la afaceri si pot duce o viata haotica din cauza lipsei de disciplina , ordine si punctualitate . Oamenii cu maini de medium resimt culorile in cel mai inalt grad , asociindu-le , uneori , cu orice tonalitate muzicala , sentiment pozitiv sau negativ sau cu orice emotie. Adeseori religiosi, simt nevoia sa se dedice unei cauze sau obiectiv spiritual.
Profesiuni artistice , interesati de stiintele oculte , clarvazatori sau mediumuri.

Mana conica

Mana cu o marime medie , usor triunghiulara , cu palma larga si groasa si degetele mai mari la baza , cu o forma triunghiulara sau conica.Policarul este , de obicei, foarte mare.
Persoanele cu o astfel de mana au excelente abilitati de comunicare , le place sa se angajeze in discutii , agatandu-se repede de orice subiect , fara a da dovada , insa, de o cunoastere aprofundata.Ei judeca lucrurile manati, mai degraba , de instinct si impulsul momentului.Se pot simti ofensati cu usurinta , din cauza unor chestiuni marunte si sunt usor de influentat de catre cei din jurul lor.Sunt impulsivi , se pot lasa cuprinsi de patimi violente , care sunt , insa, asemeni unor focuri de paie.Sunt sinceri, generosi, gata sa vibreze emotional la problemele persoanelor de langa ei , dar sunt cuprinsi adeseori de egoism , mai ales cand este vorba de confortul lor personal.
Profesiuni : domenii creative , precum pictura sculptura , muzica si poezia.

Mana patrata

O palma patrata pornind din incheietura , cu baza degetelor patrata si cu degete de o forma , de asemenea, patrata.
Persoanele cu mana patrata sunt ordonate, organizate , precise , conformiste , respectand cu sfintenie obiceiurile , traditiile , autoritatea si legile.Oameni perseverenti , onesti si de incredere , cu o imaginatie saraca , le place sa diciplineze vietile celor din jurul lor.Nu le plac controversele sau certurile , preferand compromisul in locul unei infruntari.Din punct de vedere material , au, de obicei, succes in viata , atata timp cat nu se preocupa de domenii necesitand fantezie sau creativitate imaginativa.Sunt persoane sincere , care isi respecta promisiunile , stiu sa se dedice unei prietenii si au principii de fier in afaceri sau in orice alt plan din viata.
Profesiuni : oameni de afaceri , avocati , oameni de stiinta , ingineri , functii de conducere.

Mana intelectuala sau filozofica

O mana lunga si ascutita , cu degete osoase , lungi , si unghii, de asemenea, lungi.Palma este larga si subtire , iar falangele terminale ale degetelor prezinta o parte conica si una patrata.
Oamenii cu o astfel de mana sunt inzestrati cu intelepciune si se dedica , in genere , unor subiecte universale legate de viata si umanitate.Au o natura diferita fata de majoritatea oamenilor, si le place sa simta ca sunt diferiti.Prefera misterul , adora sa isi invaluie actiunile in forme neinteligibile pentru altii si au capacitatea de a intelege aspectul metafizic al vietii.Adepti ai secretelor , sunt caracterizati de mari abilitati analitice si aleg, de obicei, un mod unilateral de a-si implini destinul.Uita cu greu o ofensa , dar sunt rabdatori atunci cand au de a face cu cei puternici , dupa cum sunt rabdatori si in a astepta ivirea unor oportunitati.
Profesiuni : profesori, ganditori, lideri universali.

Mana mixta

Mainile mixte sunt greu de identificat , intrucat nu apartin nici uneia din categoriile de pana acum : spatulate , patrate , conice , filozofice sau ale mediumurilor.Degetele , in mod asemanator, apartin unor tipuri diferite , de obicei, unul fiind ascutit, altul patrat , altul spatulat , etc.
Mana mixta este specifica oamenilor cu un bogat potential al ideilor , versatili si gata de a-si schimba oricand obiectivele.Astfel de persoane se adapteaza cu usurinta atat oamenilor cat si circumstantelor , sunt inzestrati cu istetime , dar isi aplica talentele intr-un mod nesistematic, dezordonat.Sunt efervescenti in conversatii , fie ca este vorba despre ultimul subiect stiintific, fie despre cea mai noua barfa.Sunt foarte inventivi , dar se risipesc adesea intrucat nu au taria de duce pana la capat un proiect , fiind fascinati in scurta vreme de un altul , dintr-un domeniu cat se poate de diferit.

Copyright © diane.ro

Articole asemanatoare in blogul Dianei:

Arta ghicitului in carti

Semnificatia liniei vietii | Ghicitul in palma (2)

Semnificatia liniei destinului | Ghicitul in palma (3)
Forma mainii si personalitatea | Ghicitul in palma (1) Forma mainii si personalitatea | Ghicitul in palma (1) Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 10, 2010 Rating: 5

6 comentarii:

  1. am intalnit un barbat care are maini identice cu ale mele, exact aceleasi linii in cel mai minim detaliu, avem maini absolut identice...
    El are 40 de ani, eu 23. El turc, eu romanca si culmea, ne-am intalnit pe un site de dating aici, in SUA....
    Sincer, nu cred in coincidente, dar ce poate sa insemne faptul ca liniile din palmele noastre sunt aceleasi?

    RăspundețiȘtergere
  2. inseamna multe eu cred ca trebuie sa il iei de sot ca nu vad alta solutie

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte adevarat! palma lunga,degete subtiri..de cuprind o octava la pian,unghii pe masura!!fantastic,,,

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu iti zic sa-l lasi si sa-ti gasesti unul de varsta ta, pentru ca, credema, e mai mare decat tine cu 17 ani!!!!!!! nu conteaza ca palmele voastre sunt identice.

    RăspundețiȘtergere
  5. hahah anonim de mai sus are dreptate diferenta de varsta conteaza si cel mai bien este sa cunosti un om fata in fata asa il poti studia din cap pana in picioare si iti faci o conculzie despre el...eu una nu cred in chesti din acestea dar sunt bune ptr a te amuza si a trece timpul mai repede,destinul si-l croieste un om zi de zi prin propriile forte,resursele interioare,materiale,umane,rationale etc.eu te sfatuiesc sa fi mai realista si mai putin visatoare

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.