8 decembrie: Ziua Pretinde că Ești un Călător în Timp

 Abilitatea de a călători în timp către diverse perioade ale istoriei a fost și rămâne năzuința multor oameni de știință, pasionați de science-fiction, și chiar istorici. La urma urmei, după ce petrecem atâta vreme din viață auzind despre ceea ce s-a petrecut altădată, acum o sută, o mie sau un milion de ani, câți dintre noi nu ar da orice pentru a vedea cu proprii ochi evenimentele de pe atunci!


Te-ai gândit vreodată că, odată și odată, vor exista oameni capabili să călătorească înapoi în timp, dornici să ajungă în zilele noastre? Sau câți oameni, de exemplu din secolul al XVIII-lea, ar fi entuziasmați să afle cum arată lumea în 2020, 2021 sau 2029?      

                        

8 decembrie: Ziua Pretinde că Ești un Călător în Timp

Dacă nu ți-ai imaginat așa ceva până acum, este cazul să o faci! În acest mod, ai avea posibilitatea să privești existența dintr-o nouă perspectivă și să te bucuri să pretinzi că ești un călător în timp!


Ziua Pretinde că Ești un Călător în Timp a fost inițiată în 2007 de comunitatea online Koala Wallop, însă visul rasei umane că într-o bună zi ar fi realizabilă călătoria prin timp este cu mult mai vechi. A fost menționat prima oară în mitologia hindusă...


Într-o legendă hindusă, regele Revaita merge cale îndelungată pentru a întâlni creatorul, Brahma. La întoarcerea în regatul său, este șocat să descopere că aici se scursese o mulțime de vreme în decursul scurtei sale absențe. Călătoria în timp a fost pomenită, de asemeni, în Talmud și în poveștile foclorice timpurii japoneze.


Ceva mai recent, în opera lui Charles Dickens "A Christmas Carol" ("Un colind de Crăciun"), personajul principal, Ebeneer Scrooge, este purtat înainte și înapoi prin timp pentru a fi martorul unor diferite evenimente, ce-l determină, până la urmă, să-și schimbe sentimentele față de umanitate.


Și mai curând, trilogia cinematografică "Back to Future" ("Înapoi în viitor") înfățișează aventurile adolescentului american Marty McFly, care vizitează viitorul și trecutul pentru a îndrepta niște greșeli.


Sărbătoarea de pe 8 decembrie prilejuiește anual evenimente în care elementele artistice se împletesc cu umorul, distracția. Unele persoane, de exemplu, se duc în locuri publice, unde pretind că sunt călători în timp și îi întreabă pe străini în ce an au ajuns, prefăcându-se apoi că sunt stupefiați de răspunsurile care li se dau!


7 decembrie: Ziua Internațională a Aviației Civile

8 decembrie: Ziua Pretinde că Ești un Călător în Timp 8 decembrie: Ziua Pretinde că Ești un Călător în Timp Reviewed by Diana Popescu on decembrie 07, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.