7 decembrie: Ziua Internațională a Aviației Civile

 În 1996, Adunarea Generală a ONU a proclamat 7 decembrie drept Ziua Internațională a Aviației Civile. Această zi a fost celebrată de Organizația Internațională Civilă a Aviației (ICAO) începând cu 7 decembrie 1994, cu ocazia a celei de-a cincizecea aniversare a semnării Convenției Aviației Civile Internaționale. Scopul acestei sărbători este de a se recunoaște importanță aviației, în special a călătoriilor internaționale pe calea aerului, în dezvoltarea socială și economică a lumii. 

                                

7 decembrie: Ziua Internațională a Aviației Civile

După adoptarea de către ONU a Agendei 2030, și lansarea, astfel, spre o nouă eră în dezvoltarea globală durabilă, importanța aviației ca motor al conexiunii mondiale a devenit mai actuală ca niciodată. 


La fiecare cinci ani, cu prilejul aniversărilor Organizației Internaționale a Aviației Civile (ICAO) (2014/2019/2024/2029/etc.), Consiliul ICAO stabilește o temă specială pentru Ziua Internațională a Aviației Civile. Din 2019 și până în 2024 această tema este "Inovația avansată pentru Dezvoltarea Globală a Aviației". 


6 decembrie: Ziua Copacului cu Mănuși

7 decembrie: Ziua Internațională a Aviației Civile 7 decembrie: Ziua Internațională a Aviației Civile Reviewed by Diana Popescu on decembrie 06, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.