Iti place sarea ? Pune-ti creierul la saramura !

Ce frumoasa este povestea despre sarea din bucate.Cat bun simt , cata intelepciune ! Ce magnifica comparatie intre sare si dragoste ! De catava vreme , medicii ne pun in garda , totusi, despre riscurile de sanatate asociate cu consumul excesiv de sare.Ca si cum lucrul asta nu ar fi fost de ajuns pentru a ne feri de sare ca de dracul , un nou studiu ne sugereaza ca alimentatia saraca in sare si exercitiul fizic au darul de a ne pastra agilitatea mintii .Desigur, nu este intaia data cand activitatea fizica este corelata cu o functionare mai buna a creierului , dar noile vesti despre clorura de sodiu sunt totusi surprinzatoare.Cercetatorii nu au descoperit inca mecanismul prin care sarea ne face sa fim prostanaci , dar au dat la iveala o stransa corelatie intre un stil de viata sedentar , consumul de sare si declinul functiei cognitive a creierului.Trebuie asadar , sa nu mai punem niciodata solnita pe masa atunci cand mancam ?

Daca iti plac mancarurile sarate dar nu iti place sa faci exercitiu fizic , raspunsul scurt si cuprinzator este "da".Legatura dintre sare si creier este destul de confuza , dar expertii au constatat , statistic , ca impletirea dintre alimentatia sarata si sedentarism conduce nemijlocit catre o imbatranire prematura a creierului.Cercetatorii nu indraznesc sa afirme ca sarea ca atare este responsabila pentru erodarea materiei cenusii , insa arata clar ca alimentatia bogata in sare este corelata cu o stare de sanatate proasta.Sodiul este asociat cu tensiunea arteriala , iar multi medici cred ca are, de asemeni, un impact si asupra sanatatii oaselor si a a celei a intregului sistem cardiovascular.

Pentru oamenii activi din punct de vedere fizic, exista, cu toate acestea , niste vesti bune.Potrivit cercetatorilor , punerea frecventa in miscare a trupului iti poate permite sa mananci (aproape) cat de sarat iti doresti.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


De ce te ingrasi cand te lasi de fumat ?

Mintea ne poate pacali foamea ? | O noua metoda de cura de slabire ?

Totul despre ceaiul verde (I)
Iti place sarea ? Pune-ti creierul la saramura ! Iti place sarea ? Pune-ti creierul la saramura ! Reviewed by Diana Popescu on august 30, 2011 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.