6 iunie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

In ziua de 6 iunie sunt comemorati Cuviosul Visarion, Cuviosul Ilarion cel Nou, Sfantul Mucenic Ghelasie, si Sfantul Norbert, Episcop.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin - ortodoxe pe 6 iunie

Cuviosul Visarion

Nascut si crescut in Egipt, Cuviosul Visarion l-a iubit inca din tinerete pe Hristos si a ajuns ucenic al Cuviosului Isidor Pelusiotul. Adept al unei vieti asectice, Cuviosul Visarion a primit darul facerii de minuni si al rugaciunii cu lacrimi, cu ajutorul caruia a facut mult bine credinciosilor ce s-au indreptat catre dansul.


Cuviosul Ilarion cel Nou

Nascut in anul 775, in Capadochia, Cuviosul Ilarion cel Nou a devenit staret al manastirii Dalmatus, aparand in aceasta calitate, cu fermitate, sfintele icoane fata de prigoana pornita de imparatul Leon Armeanul. A fost exilat de doua ori, mai intai de catre Leon, apoi de Teofil, dar a fost eliberat, in cele din urma, de imparateasca Teodora, gratie careia a ajuns din nou la conducerea manastirii.

Sfantul Mucenic Ghelasie

Pe 5 mai, s-a sacrificat intru Hristos, pierind prin sabie, Sfantul Mucenic Ghelasie.

Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe rit / stil vechi pe 6 iunie

Sfantul Cuvios Simeon Stilitul / Stalpnicul; Sfantul Mucenic Serapion; Sfanta Mucenita Marciana.
Vezi Traditii si sarbatori din 24 mai

Sarbatori, traditii si obiceiuri romano - catolice pe 6 iunie

Sfantul Norbert, Episcop

Nascut la Xanten, pe malul stang al Rinului, in apropiere de Wesel, in jurul anului 1080, Sfantul Norbert a murit la Magdeburg, pe 6 iunie 1134. Arhiepiscop si intemeietor al Ordinul Premonstratenzilor, o congregatie de preoti, a fost canonizat in anul 1852.
Sfantul Norbert a fost hirotonisit in anul 1115. Dupa ce nu a reusit sa isi impuna reformele la Xanten, a calatorit prin Franta si Belgia predicand despre necesitatea instituirii unei reforme morale. In anul 1119, Papa Calixtus al II-lea i-a cerut sa fondeze un institut religios la Prémontré. Avandu-i, printre altii, ca discipoli pe Hugh de Fosses si Sfantul Evermond, Sfantul Norbert a pus bazele, in 1120, Ordinului Premonstratenzilor. Congregatia a fost dedicata rugaciunii, muncii pastorale si educatiei. Norbert a adoptat pentru noul sau ordin regula episcopului Augustin de Hippo, modeland-o dupa regulamentul cistercienilor.
Sfantul Norbert a fost ales episcop de Magdeburg in 1126. Patru ani mai tarziu a devenit un important personaj clerical, aparandu-l pe Papa Inocentiu al II-lea, a carei demnitate era amenintata de antipapa Anacletus al II-lea. Sfantul Norbert a reusit sa aduca atat biserica germana cat si pe regele german Lothar al II-lea in sprijinul cauzei lui Inocentiu.

Sarbatori, traditii si obiceiuri greco - catolice pe 6 iunie

Cuviosul Visarion Taumaturgul; Cuviosul Ilarion cel Nou


Copyright © godessdiana88. 2012

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Nascut pe 6 iunie – Horoscop general Profil astrologic

4 iunie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

5 iunie - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
6 iunie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 6 iunie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on iunie 05, 2012 Rating: 5

3 comentarii:

  1. nu stiam de toti acestia,desii ma uit de fiecare data in calendar sa vad daca este sarbatoare si ce se sarbatoreste nu stiam povestea

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.