27 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Pe 27 aprilie sunt celebrati Sfantul Sfintit Mucenic Simeon, ruda Domnului, Sfintii Apostoli Aristarh, Marcu si Zinon, si Sfanta Zita, fecioara. De asemeni, ziua de 27 aprilie este marcata de sarbatoarea Floralia si Fiesta Sfantului / Santo Toribio.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin - ortodoxe pe 27 aprilie

Sfantul Sfintit Mucenic Simeon, ruda Domnului

Sfantul Mucenic Simion a fost nepotul logodnicului Iosif, si unul din cei 70 de sfinti. Atunci cand Sfantul Apostol Iacob, cel dintai episcop al Ierusalimului,
a fost martirizat, Sfantul Simeon l-a urmat pe scaunul episcopal. In vremea imparatului Traian s-a pornit o persecutie impotriva crestinilor si evreilor, in decursul careia, Sfantul Simeon a fost condamnat din amandoua pricinile, fiind apoi rastignit pe cruce, asemeni lui Iisus. Se spune ca in acel timp, era in varsta de 120 de ani.

Sfintii Apostoli Aristarh, Marcu si Zinon

Apostolii Aristarh, Marcu si Zinon au facut parte din cei 70 de sfinti, cel dintai, episcop in Vivlopole, fiind mentionat de Sfantul Pavel in Epistola catre Romani. Sfantul Apostol Marcu, episcop la Diospole,  a fost pomenit de Sfantul Luca in Epistola catre Romani. Toti trei ai avut de suferit din cauza paganilor ce se impotriveau inaltarii bisericii, si au savarsit numeroase minuni binecuvantate de Dumnezeu.

Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe rit / stil vechi pe 27 aprilie

Pomenirea celui intre sfinti parintelui nostru Martin Marturisitorul; Pomenirea sfantului mucenic Ardalion comediantul;  Pomenirea sfantului Alexandru Marturisitorul;  Pomenirea sfintilor mucenici Antonie, Ioan si Eustatie
Vezi Traditii si sarbatori din 14 aprilie

Sarbatori, traditii si obiceiuri romano - catolice pe 27 aprilie

Sfanta Zita, fecioara

Sfanta Zita s-a nascut intr-o familie saraca , dar pioasa. Sora ei mai mare a devenit sora Cisterniciana, iar unchiul ei a fost un sihastru vazut ca un sfant de cei din preajma lui. Crescuta in spiritul si litera crestinismului de mama ei, Sfanta Zita a fost slujitoare in casa unui bogat tesator din Lucca, Italia, in apropiere de casa ei, din Monte Sagrati. A ramas impreuna cu familia ei pana la varsta de 48 de ani. Isi gasea timp in fiecare zi pentru a lua parte la liturghie, dand glas unor numeroase rugaciuni. La inceput stapanii ei au fost nemultumiti de darurile mari pe care le face celor nepastuiti, dar, in timp, au ajuns sa fie cuceriti de natura ei blanda si credincioasa. Faptele ei bune si revelatiile divine care i-au aparut au ajuns sa fie binecunoscute in toata regiunea. Era cautata de oameni importanti, iar atunci cand si-a dat sufletul, in 1278,  a fost proclamata de oameni drept  sfanta.

Sarbatori, traditii si obiceiuri greco - catolice pe 27 aprilie


Sfantul Episcop Mucenic Simeon, rudenia Domnului


Alte sarbatori si traditii din 27 aprilie

Floralia

Floralia, o sarbatoare din Roma antica ce o onora pe Flora, zeita florilor si a gradinilor, a fost instituita in anul 238 i.Cr. , fiind initial un eveniment fara o data fixa, ce avea loc, in functie de evolutia vegetatiei, intre ultima parte a lunii aprilie si cea dintai parte a lunii mai.
In anul 173 i.Cr. , dupa cateva furtuni dezastruoase, senatul roman a extins acest festival pe durata a sase zile, din 27 aprilie pana pe 3 mai. Potrivit traditiei, cea dintai persoana ce punea o ghirlanda de flori pe statuia zeitei Flora urma sa fie urmarita de noroc in urmatoarele luni.
Inca de la inceputuri, Floralia era caracterizata de moravuri usoare. Jocurile, dansurile, si piesele de teatru din aceasta perioada erau strabatute de scene si aluzii lascive sau chiar obscene. Se crede ca zeita Flora a fost la originea sarbatorilor crestine consacrate Fecioarei Maria, cu prilejul zilei de 1 mai.

Fiesta Sfantului / Santo Toribio

Conform legendei, Sfantul Toribio a sosit in La Villa de Macate, Peru, atunci cand raul ce furniza apa acelei localitati era pe cale sa sece. Oamenii de acolo erau gata sa se mute in alte parti, dar atunci cand Sfantul Tprobio a lovit cu bastonul sau in stanci, apa izvorului a tasnit tumultoasa, fiind de trei ori mai imbelsugata decat in zilele ei cele mai bune.


Copyright © diane.ro. 2012

Nascut pe 27 aprilie – Horoscop general Profil astrologic

25 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

26 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
27 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 27 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on aprilie 26, 2012 Rating: 5

Un comentariu:

  1. O zi frumoasa si plina de activitati.
    La multi ani celor care-si serbeaza ziua de nastere astazi.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.