Imagini ascunse in cantece

Daca atatea lucruri mai mult sau mai putin nocive ne sunt strecurate pe furis in mancare, in filme si in reclame, ar trebui sa ne mai mire ca in unele cantece sau bucati muzicale pot fi ascunse poze sau imagini uneori terifiante?

Acest lucru poate fi determinat prin mijlocirea unui spectograf, un instrument ori un program folosit pentru a vizualiza spectrul sonor. In plus, exista programe (precum Coagula si Metasynth) capabile sa transforme cu usurinta orice poza, fotografie ori imagine intr-un fisier audio (un astfel de tutorial poti gasi chiar si pe YouTube, in videoul "Hide Secret Messages in Audio" / "Ascunde mesaje secrete in audio").

Muzicienii pot adauga ori mixa aceste "fisiere de convertire a imaginilor in audio" intr-un cantec, astfel incat, daca folosesti un spectograf, poti  descoperi niste reprezentari grafice neasteptate. Cea mai cunoscuta aplicatie a acestei metode apare in cantecul [Equation], de Aphex Twin, unde, prin intermediul spectografului a fost scoasa la iveala imaginea inspaimantatoare a unei fete de demon (vezi poza de mai jos)...



Alte imagini ascunse in cantece pot fi gasite in piese muzicale precum "Windowlicker" de Aphex Twin, "Continuum" de Disasterpeace, "My Violent Heart" de Nine Inch Nails, "Beyond" de Disasterpeace (FEZ Soundtrack), "Transitions" de DJ Sonix, "Compass" de Disasterpeace (FEZ Soundtrack), "Stripes" de sippenaken, "Look" de Venetian Snares.





Copyright © diane.ro. 2013

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

Muzica in citate, aforisme, maxime

Muzica preferata , un indiciu al personalitatii

Whitney Houston - Cele mai frumoase cantece
Imagini ascunse in cantece Imagini ascunse in cantece Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 23, 2013 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Am o cunostinta radiestezist care a avut curiozitatea, intr o zi, sa faca niste masuratori unor carti, foate apreciate de altfel...a avut un soc! Suntem bombardati cu aceste mesaje din toate directiile!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.