Copiii indigo, o noua treapta in evolutia oamenirii?

Termenul "copii indigo" a fost introdus de parapsihologul, sinestezistul si mediumul Ann Tappe, care a dezvoltat acest concept in anii 1970. Tappe a publicat in 1982 cartea "Intelegandu-ti viata prin culori," in care a afirmat ca la mijlocul anilor 1960 a inceput sa remarce ca numerosi copii se nasteau cu o aura indigo.
Copii indigo
Copiii indigo, o noua treapta in evolutia oamenirii?
Aceasta idee a fost popularizata in 1988 de cartea "Copiii indigo: Noii copii au sosit," scrisa de sotii si conferentiarii independenti Lee Caroll si Jan Tober. In 2002, a avut loc in Hawai o conferinta dedicata copiilor indigo, insumand 600 de participanti, in urmatorii ani desfasurandu-se altele in Florida si Oregon.

In randurile de mai jos, am tratat conceptul de copii indigo din perspectiva celor care au creat, au dat amploare acest fenomen sau cred in el...

Cum pot fi recunoscuti copiii indigo

Copilul indigo a venit printre noi pentru a ne aduce mai aproape de adevarata noastra esenta. Obisnuim sa gandim ca mintile noastre sunt separate una de cealalta din cauza trupurilor noastre individuale. Copiii indigo privesc diferit acest lucru. Un autentic copil indigo calatoreste cu usurinta printre lumi, printre mintile altor oameni, de obicei noaptea, atunci cand credem ca doarme.

Gandurile si simtamintele noastre nu sunt, de fapt, ale noastre. Adevarul este ca am uitat cine suntem si in ce fel mintile noastre au fost candva interconectate. Copiii indigo isi amintesc insa, si poseda o cunoastere interioara care depaseste cu mult abilitatile noastre psihice.

Nu toti copii indigo s-au nascut, asa cum se spune, in jurul anilor 1980. Multi dintre ei au venit pe lume mai inainte si au iscat provocari majore in trecut, provocari ce continua sa influenteze lumea si in zilele noastre.

"Complexele functiuni interioare ale ADN-ului se schimba... Relationarile undelor cerebrale se indreapta spontan intr-un mai inalt model vibrational, la fel ca si impulsurile electromagnetice din interiorul ADN-ului nostru. Din aceasta cauza, creierele noastre lucreaza impreuna ca unitati in coeziune ale constiintei. Asta inseamna ca umanitatea devine tot mai constienta si evolueaza catre fiinte simtitoare - constiente de tot si orice concomitent, tot timpul." Meg Blackburn Losey, "Conversatii cu copiii de acum"

Ce ne-a facut sa pierdem contactul cu cunoasterea interioara?

Intr-o exprimare cumva simplificata, am inceput sa "gandim" in loc sa "simtim" cu mii de ani in urma. Abilitatea noastra de a ne integra in constiinta colectiva exista inca in noi. Am uitat, pur si simplu, cum sa o folosim. Egoul nostru a pus stapanire peste noi, tragandu-ne inapoi prin inclinatia de a lua decizii bazate pe amintiri. Cu trecutul drept calauza, am cedat puterea noastra egoului, care ne-a facut tematori. Intelectul ne-a determinat sa pierdem contactul cu constiinta colectiva, facandu-ne sa ne simtim singuri.

Unii adulti au fost capabili sa castige cel putin o parte a cunoasterii dinainte. La randul lor, ei au dat nastere unor copii care isi amintesc cum se manifesta constiinta colectiva si se folosesc de ea. Acestia sunt copiii indigo.

"Concluzia cartii noastre a fost ca actualii copii sunt diferiti, mult mai indrazneti, mai inteligenti, mai incisivi, mai spirituali si, in unele cazuri, chiar mai violenti fata de orice alta generatie. Acest lucru necesita o noua si diferita cale de abordare de catre parinti si scoala." Doreen Virtue, "Ingrijirea si hranirea copiilor tai indigo"

Modele comportamentale ale copiilor indigo

- S-au nascut simtind si stiind ca sunt speciali si trebuie sa fie respectati pentru asta.
- Un copil indigo stie ca apartine umanitatii si asteapta ca si tu sa-ti dai seama de asta.
- Acesti copii au o sporita incredere in ei insisi si un mai inalt simt al propriei valori.
- Unele din regulile pe care le-am respectat cu grija cand eram copii li se par prostesti si sunt mereu gata sa li se impotriveasca.
- Au perspicacitate si adeseori gasesc o solutie mai buna unor probleme fata de cele adoptate si mentinute ani de zile. Copiii indigo simt ca trebuie sa treaca totul prin filtrul creativitatii.
- Vechile metode de a-i tine sub control, de genul "Asteapta numai sa vina tata acasa si-ai sa vezi tu," nu au nici un efect asupra lor.
- Implinirea nevoilor lor personale este foarte importanta pentru ei si nu ezita sa-ti faca cunoscut acest lucru.

Esti un copil indigo?

Conform cartii "Ingrijirea si hranirea copiilor tai indigo", caracteristicile unui astfel de copil sunt:

- Vointa puternica
- Nascut in 1978 sau mai tarziu
- Incapatanare
- Creativitate, cu fler artistic, cu talent in muzica, poezie, etc.
- Un suflet "batran", ca si cum, de exemplu, ar sari direct de la varsta de 13 ani la cea de 43 de ani
- Predispus spre dependente
- Intuitie sau capacitate de medium, posibilitatea de a afirma ca a vazut ingeri sau oameni morti
- Tendinta de izolare a sinelui fie printr-un comportament violent, fie prin introvertire
- Independenta si mandrie
- O profunda dorinta de a ajuta lumea intr-un mod hotarator
- Oscilatie intre o scazuta stima fata de sine si una foarte mare
- Predispozitia de a se plictisi repede
- Eventual diagnosticare cu ADD / ADHD (tulburare de hiperactivitate si/sau deficit de atentie)
- Inclinatia catre insomnie, somn nelinistit, cosmaruri sau dificultatea / frica de a adormi
- Predispozitia catre depresie, sau chiar ganduri ori incercari de sinucidere
- Dorinta de a inchega prietenii adevarate, profunde, de durata
- Tendinta de a se atasa afectiv, cu usurinta, de plante si animale

Se spune ca daca un copil inglobeaza 14 sau mai multe din trasaturile enumerate anterior, el este un copil indigo. Daca poseda intre 11 si 13 dintre aceste caracteristici, este un copil indigo in formare.

Nota: Urmeaza articole despre copiii de cristal si copii curcubeu.


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Vizualizarea aurei umane

Cati copiii vei avea? – Superstitii si semne

Culoarea aurei umane si personalitatea
Copiii indigo, o noua treapta in evolutia oamenirii? Copiii indigo, o noua treapta in evolutia oamenirii? Reviewed by Diana Popescu on septembrie 03, 2014 Rating: 5

3 comentarii:

  1. multumesc pentru timpul acordat al acestui articol.. merita ca oamenii sa isi inteleaga copii si sa nu ii mai critice, pedepseasca sau sai diagnosticheze cu nu mai stiu ce boli psihice.. merçi Diana. abia astept si postul despre copii de cristal

    RăspundețiȘtergere
  2. Or fi avea si ei ceva dreptate, autorii cartii, insa, sa stii ca nu este asa. Marea problema a "lor", a "celorlalti", care NU sunt indigo, este ca vor neaparat sa ne inteleaga pe noi, cei care ne-am nascut asa, in forma in care vor sa inteleaga o bacterie, disecandu-ne si sentimentele daca ar putea, sa vada de ce suntem diferiti. Nu sunt toti indigo nascuti dupa '78... suntem altii, putin mai razboinici, nascuti mai inainte, si deja ne-am retras din sferele in care ne-am facut deja datoria, incercand vreme de mai bine de 20 de ani sa va trezim, sa ii trezim, pe "ei', pe "voi", pe ceilalti. Da' cum nici dragoste cu forta nu se poate, nici trezirea asta nu poate fi facuta cu forta. Prin urmare, cei care stim ca nu mai are rost sa incercam, ne-am retras. Urmeaza deznodamantul... si inca foarte curand :)
    Un articol fain, de altfel !

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.