Cum verifici cine te vede si ce il intereseaza la tine pe Facebook | Facebook Privacy Checkup

Facebook a lansat ieri "Facebook Privacy Checkup", un instrument care te ajuta sa iti selectezi prietenii si sa descoperi cine dintre ei si dintre ceilalti utilizatori ai popularului site social iti vede postarile si/sau fotografiile. Aceasta facilitate iti este de folos in "curatarea" contului tau Facebook, in intelegerea setarilor pe care le-ai facut sau le poti face in ceea ce priveste intimitatea ta.

Tot ce trebuie sa faci pentru a accesa acest instrument (Facebook Privacy Checkup) este sa apesi pe iconul reprezentand un mic lacat din partea din dreapta sus a paginii tale de pe Facebook. Daca faci asta, se va deschide imediat o mica fereastra, cu un dinozaur violet,  cuprinzand trei optiuni:

Cum verifici cine te vede si ce il intereseaza la tine pe Facebook
Facebook Privacy Checkup 
1 - Who can see my stuff? / Cine imi poate vedea chestiile?

Daca dai click pe sageata din stanga, ajungi la alte trei selectari:
      - Who can see my future posts? / Cine imi poate vedea postarile viitoare? Aici poti opta pentru public, friends (prieteni) si altele.
        - Where do I review who can see and find things I've been posting or been tagged in? / Unde pot regasi cine poate vedea si gasi lucruri pe care le-am postat sau au fost etichetate? In acest caz, poti da click pe "Use activity log" / Foloseste jurnalul de activitate.
        - What do other people see me on timeline? / Ce vad alti oameni pe pagina mea actualizata? Aici, poti da click pe "View as" pentru a descoperi in ce fel esti vazut de altii pe Facebook.

2 - Who can contact me? / Cine ma poate contacta? Aici gasesti: Whose messages do I want filtered into my Inbox? / Ale cui mesaje vreu sa le filtrez in Inbox-ul meu? Ai doua optiuni:
       - Basic Filtering · Recommended Mostly friends and people you may know / Filtrare de baza - Recomandata mai ales pentru prieteni si oameni pe care ii cunosti
        - Strict Filtering - Mostly just friends - you may miss messages from other people you know / In special numai pentru prieteni - poti pierde mesajele de la alti oameni pe care ii cunosti

3 - How do I stop someone from bothering me? / Cum pot opri pe cineva sa ma mai sacaie/ plictiseasca? Daca dai clik pe aceasta rubrica, ai posibilitatea sa blochezi pe cineva "neprietenos," si sa-l impieidici sa mai incerce sa inceapa o conversatie cu tine ori sa iti vada postarile si pozele.

Cei de la Facebook se refera la noul instrument Facebook Privacy Checkup  cu acest cuvinte:

"Stim ca oamenii vin pe Facebook pentru a se conecta cu prietenii lor, si nu cu noi. Insa stim si cat de important este pentru fiecare sa controleze ceea ce impartaseste si cui impartaseste. Iar printre oamenii care au inceput sa acceseze pana acum "Checkup", trei din patru au completat toti cei trei pasi. Acestia includ lucruri precum schimbarea audientei pentru postarile lor sau schimbarea informatiilor de contact, inlaturarea de vechi app-uri, sau actualizarea informatiilor din profilele lor.

Este o parte a neintreruptelor eforturi de a lasa mai mult control in mainile oamenilor, de indata ce au nevoie de asta. Primul nostru instrument Privacy Checkup a ajutat oamenii sa se asigure ca postarile lor publice sunt impartasite audientei potrivite. Am reconceput si simplificat selectiile audientei de pe Facebook pe desktop si telefoane mobile - acum ele expliciteaza care este audienta pentru postarile oamenilor.

Mai este de facut mult in acest domeniu. Vom fi foarte atenti la feedback-ul oamenilor despre noul Checkup, imbunatatindu-l in timp si gandind la noi cai prin care il putem ajuta pe oricine de pe Facebook sa impartaseasca ce vrea cui doreste."


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Psihologia comentariilor online | Despre comentarii pe blog, site, Facebook

Detector de minciuni pentru Facebook si Twitter

Facebook in citate, aforisme, ganduri
Cum verifici cine te vede si ce il intereseaza la tine pe Facebook | Facebook Privacy Checkup Cum verifici cine te vede si ce il intereseaza la tine pe Facebook | Facebook Privacy Checkup Reviewed by Diana Popescu on septembrie 05, 2014 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.