joi, 12 februarie 2015

Cum sa fierbi un ou invers: cu albusul in centru si galbenusul in exterior (Video)

Daca te-ai saturat sa mananci ouale fierte tari mereu la fel, iti ofer o alternativa: ou fiert cu albusul in centru si galbenus in exterior. Un bucatar/chef japonez a scos la iveala aceasta varianta inedita intr-un video postat pe YouTube!

ou fiert cu albusul in centru si galbenusul in exterior
Cum sa fierbi un ou invers
Potrivit acestui video, nu ai nevoie decat de o banda scotch pe care sa o infasori pe lungimea oului, apoi incrucisat, pe latimea acestuia. Iti trebuie neaparat si o pereche de dresuri, in care sa introduci apoi oul (asa cum poti vedea pe clipul de pe YouTube). Intinzi bine dresurile in jurul oului, si le legi la capetele acestuia.

Cu ajutorul unei lanterne, poti vedea cum arata oul in mod normal in interior, adica galben. Dupa aceea, dai oul huta, il invartesti, folosindu-te de capetele dresului.


In urma "centrifugarii," oul strabatut de lumina lanternei apare opac! Il pui la fiert, asa cum ai face cu unul obisnuit, si il asezi apoi intr-un bol cu gheata pentru a se raci. Il cureti de coaja si poti observa, astfel, ca este galben la exterior. Il tai cu cutitul in doua si, supriza: ai un ou cu marginea galbena (galbenusul) si zona interioara alba (albusul)!


Articole pe aceeasi tema din blogul Dianei:

Ouale de Pasti - simbol, legenda si semnificatie

Superstitii despre oua

Oua in forma de inima pentru ziua Sfantului Valentin (Video)

4 comentarii:

Postare prezentată

Sfântul Nicolae – Tradiții și obiceiuri din Europa

În cele mai multe părti ale Europei, Sfântul Nicolae, sărbătorit în ziua de 6 decembrie, este cunoscut ca cel mai darnic personaj religios ...