Daca nu spui TE IUBESC, nu poti sti daca esti IUBIT | O poveste cu talc

De cate ori nu ne este frica sa nu fim raniti in dragoste? De cate ori ezitam sa spunem TE IUBESC  doar din cauza fricii ca am putea fi respinsi? Lectia cea mai dura a iubirii este ca nu putem avea parte de ea daca suntem tematori. Trebuie sa punem un pariu de genul TOTUL SAU NIMIC. Indiferent daca este TOTUL sau NIMIC, nu putem risca sa punem un semn si mai dureros de egalitate: DRAGOSTE=NIMIC?

In randurile de mai jos va prezint o poveste de dragoste poate foarte banala, anodina chiar, dar care, cu atat mai mult,ne poate aduce in minte si in inima importanta a doua simple cuvinte: TE IUBESC!

Daca nu spui TE IUBESC, nu poti stii daca esti IUBIT
Au fost odata ca niciodata, acum o mie de ani, si ieri, si poimaine, si peste o mie de ani, un baiat si o fata care erau cei mai buni prieteni inca din cea mai frageda copilarie. Atunci cand au trecut de pragul adolescentei, parintii celor doi si-au pus in gand sa ii casatoreasca, asa ca  baiatul a fost indrumat sa o ceara de sotie pe fata. Spre surpriza tuturor, raspunsul ei a fost NU!

Baiatul a simtit ca inima ii este zdrobita sub copitele a mii de cai naravasi.

Baiatul: "Stii, as vrea sa-ti spun ca nu este nici un fel de problema ca m-ai refuzat. Putem sa ramanem prieteni...

Fata: " Mda,ma gandeam ca o sa spui asta." Apoi, fata a dat sa plece cuprinsa de manie!

Baiatul: "De ce te porti asa? Daca unul dintre noi doi are vreun drept sa se lase in voia iritarii, acela ar trebui sa fiu eu! Ce nu iti place la mine atat de tare incat nu vrei sa ne casatorim?"

Fata: "Ce? Nimic nu este in neregula cu tine in afara de faptul ca nu ma iubesti! De ce ar trebui sa ma marit cu cineva care nu tine deloc la mine?

Baiatul: " De unde stii ca nu te iubesc? Pentru mine, esti cea mai importanta fiinta din univers!"

Fata: "Ma iubesti? Atunci de ce nu mi-ai spus asta niciodata pana acum?

Baiatul: "Pentru ca m-am gandit ca nu ma iubesti! Daca ai fi tinut la mine, ar fi trebuit sa-mi spui lucrul asta pana acum!"

Fata: "Cum as fi putut sa-ti marturisesc asa ceva daca nu mi-ai fi zis tu mai intai ca ma iubesti? Nu am vrut sa fiu respinsa! Casatoria mea cu tine este cel mai important eveniment din viata mea, dar nu am stiut nicicand ce simti tu cu adevarat pentru mine."

Baiatul: "La fel ca si tine, nu am vrut sa fiu respins! Sunt innebunit dupa tine, pentru mine nu exista nimic mai frumos ca tine in toata lumea, si m-am gandit mereu ca nu am nici o sansa sa fiu impreuna cu tine pentru toata viata noastra... Asadar, vrei sa te mariti cu mine?"

Fata: "Da! Desigur ca vreu sa ma marit cu tine, te iubesc mai mult decat orice alta fiinta de pe pamant!

MORALA: "DRAGOSTEA NU ARE NIMIC DE A FACE CU TEAMA DE RESPINGERE. DACA NU II SPUI NICIODATA CUIVA CA IL/O IUBESTI, NU VEI AVEA NICI CEA MAI MICA SANSA DE A FI IMPREUNA CU EL/EA!


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Dragoste oarba | O poveste cu talc

Stii sa iti asculti iubirea? | O poveste cu talc

Molia indragostita de o stea | O poveste cu talc
Daca nu spui TE IUBESC, nu poti sti daca esti IUBIT | O poveste cu talc Daca nu spui TE IUBESC, nu poti sti daca esti IUBIT | O poveste cu talc Reviewed by Diana Popescu on mai 26, 2015 Rating: 5

5 comentarii:

  1. Superb! Felicitari DIANA! Un text minunat! Un articol foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere
  2. E un i in plus in titlu.

    RăspundețiȘtergere
  3. S ar putea sa spui ,,te iubesc,,si sa fie prea.....tarziu-sa te trezesti ca tu iubesti si cel caruia ii spui sa nu simta la fel.Aici este tristetea si amaraciunea!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dar daca unul dintre cei doi ar fii fost respins?Cunosc sentimentul crede-ma!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu l-am cunoscut. Dar atunci cand nu risti, nu poti castiga, si iti asumi o eventuala pierdere.

      Ștergere

Un produs Blogger.