Autocontrol | O poveste Zen

Într-o zi, a avut loc un cutremur care a zgâlţâit întregul templu Zen. O parte din el chiar s-a prăbuşit. Mulţi călugări s-au înspăimântat, simţindu-şi vieţile în pericol.

Templu Zen
Atunci când cutremurul s-a oprit, învăţătorul a zis, "Aţi avut oportunitatea să vedeţi cum se poartă un om Zen într-o situaţie de criză. Poate aţi observat că nu m-am panicat. Am fost cât se poate de conştient de ceea ce se petrecea şi de ceea ce trebuia să fac. V-am condus pe toţi în bucătărie, partea cea mai rezistentă a templului. A fost o decizie bună, întrucât vedeţi că am supravieţuit cu toţii fără a avea nici o zgârietură. Cu toate acestea, în ciuda autocontrolului şi liniştii mele, m-am simţit puţin tensionat, un lucru pe care îl puteţi deduce din faptul că am băut un pahar mare cu apă, ceva ce nu fac în circumstanţe obişnuite."

Unul dintre călugări a surâs, dar nu a scos nici un cuvânt.

"De ce razi?" l-a întrebat învăţătorul.

"Nu era apă, " a răspuns călugărul, "era un pahar mare cu sos de soia."


Articole din acelaşi domeniu în Blogul Dianei:

Logica spiritului | O poveste cu tâlc 

Simbolurile Zen – Semnificaţii şi tradiţii 

Fiecare om îşi are propria frumuseţe a destinului | O poveste cu tâlc
Autocontrol | O poveste Zen Autocontrol | O poveste Zen Reviewed by Diana Popescu on august 16, 2015 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Cautam colaboratori pentru publicare anunturi.Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi, in functie de abilitati.Cerinte: - necesar calculator- conexiune internet - rabdare- cunostinte minime PC- seriozitate- perseverenta- atentie la detalii.Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati. Program part-time. Acest proiect vizeaza piata Americana a cartilor electronice.Pentru informatii trimiteti textul ,,INFO’ la adresa de email: 19cuvinte@gmail.com Oferim si solicitam seriozitate!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.