Logica spiritului | O poveste cu talc

Un ucenic si-a intrebat odata maestrul Zen: "Poti sa ne spui ce este logica inalta, spirituala, despre care ne-ai vorbit atat de des, aratandu-ne ca trebuie sa o intelegem pentru a putea pasi pe calea spirituala?"

Maestrul a zambit: " Bine. Va voi explica printr-un exemplu concret. Doi oameni cad printr-un cos de fum intr-un camin murdar. Unul ramane curat, dar celalalt este manjit de cenusa. Care dintre ei se duce sa se spele?"
"Cel murdar de cenusa, desigur ", a raspuns unul din ucenici.

"Din contra," a zis maestrul, "cel care ramane curat se duce sa se curete, intrucat il vede pe celalalt murdar si crede ca este si el la fel. In schimb, cel acoperit de cenusa gandeste ca el este curat, pentru ca asa il vede pe partenerul sau."

"Sa spunem ca cei doi oameni cad din nou prin cos," a continuat maestrul. "Cine va merge sa se spele de aceasta data?"
"Cel curat" , a exclamat un ucenic.

"Dimpotriva," a zis maestrul ."Va merge sa se curete omul murdar de cenusa. Intrucat el a inteles acum de ce celalalt s-a dus sa se curete si s-a intors apoi constatand ca este curat."

"Ei bine, sa zicem ca cei doi cad a treia oara prin cos. Cine se va duce sa se curete de asta data?"

"Cu aceasta ocazie, va pleca se spele omul murdar, fara indoiala!," a raspuns unul dintre ucenici, cu mandrie.

"In nici un caz," a spus maestrul. "Ati auzit vreodata despre doi oameni care sa cada prin acelasi cos de fum, iar unul din ei sa fie curat, si celalalt murdar? Vedeti voi, aceasta este inalta logica a spiritului."



Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Parabola lingurilor | O poveste cu talc

Unde este divinitatea omului ? | O poveste cu talc

Sa mori ca un inger | O poveste cu talc
Logica spiritului | O poveste cu talc Logica spiritului | O poveste cu talc Reviewed by Diana Popescu on septembrie 04, 2010 Rating: 5

3 comentarii:

  1. Draga Diana,apreciez dorinta ta de a cunoaste noi dimensiuni ale lumii si fiintei tale ,insa este o cale gresita si periculoasa pentruca cauti in horoscop,astrologie,carti de ghicit numita stiinta oculta care vine din lumea spiritista controlata de demoni,de satana,care raspunde cautarii oamenilor pe aceasta cale.La inceput e distractiv,placut apoi vei fii legata si inselata de duhurle inselatoare ale intunericului si vei vrea sa scapi dar nu vei putea de una singura.Biblia condamna vrajitoriile,ghicitul,aflarea viitorului,prin aster sau horoscop.Te rog deschide Biblia la Deuteronom capitolul 18 ,versetele 10,11,12.,nomerotarea cu numere mari se numesc capitole iar cu cele mai mici versete.Acolo scrie sa nu fie nimeni care sa aiba mestesugul de ghicitor,de cititor in stele,de vestitor al viitorului,de vrajitor,de descantator,,nimeni care sa intrebe pe cei ce cheama duhurile sau da cu ghiocul,nimeni care sa intrebe pe morti,caci oricine face aceste lucruri este o uriciune inaintea Domnului.Dumnezeu iti arata viitorul in Biblie si vei descoperi cea mai inalta stiinta si cunostiinta prin cunoasterea Domnului Hristos.Este scris in Biblie ;sa cunosti dragostea Lui care intrece orice pricepere si stiinta,El sa-ti dea intelepciune cautand sa cunosti dimensiunile dragostei lui Dumnezeu,Cel ce te-a creeat ,ti-a dat viata,la dat pe Fiul Sau pentru tine sa moara pe cruce pentru pacatele tale ca sa te faca o fiica a lui Dumnezeu din dragostea Lui.Destinul tau este sa ajungi in prezenta lui Dumnezeu in raiul Sau.Iar daca ignore si respingi dragostea LUI vei ajunge in focul care nu se stinge al iadului unde vor fi Diavolul cu ingerii lui si toti care la respins pe Domnul IIsus Hristos,El te cauta ,bate la usa inimii tale ca sa-i deschizi sa intre in inima ta sa te curateasca cu sangele Lui de orice pacat si sa ia viata in stapanire.Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea ca a dat pe singurul Lui Fiu ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica.Acum pot sa-ti spun de ce am ignorant postarile tale legat de acest subiect,de pe blogul meu.Poti sa comunici cu orice intrebare,iti voi raspunde,cu respect Aurel Cojoc

    RăspundețiȘtergere
  2. Gresesti Aurel eu sunt proproul Meu dumnezeu,Raiul si iadul ni le facem on functie de cum ajungem sa traim un aceasta viata

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Diana,ceia ce a scris Aurel de mult vroiam sa-ti scriu si eu.
    Te rog ia in sema adevarul scris de el.aceste lucruri pe care tu le scri cu atata pasiune,nu sunt de la Dumnezeu sunt duhuri inselatoare,sigur ca ele sunte presarate cu faramituri de adevar,pentru a parea credibile.
    Cu mult drag si respect de la un om batran,care a trecut prin viata si mai cunoaste cate ceva,adica pe Dumnezeu.
    ,, Viata vesnica este acesta sa te cunoasca pe tine singurul Dumnezeu adevatat si pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu.''

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.