Horoscop Berbec 2016

Horoscopul Berbecului 2016 anticipează o relaţionare intensă dar şi contradictorie cu părinţii, necesitatea de a-ţi păstra cu orice preţ flexibilitatea în toate demersurile tale şi cea de a nu cade în capcana idealismului şi autoiluzionării. Relaţiile de parteneriat îţi dăruiesc importante satisfacţii, ai parte de o viaţă sentimentală favorabilă, şi atmosfera prielnică din sfera profesională poate fi valorificată numai printr-o constantă perseverenţă.

Horoscop Berbec 2016 | Horoscop general 


Horoscop Berbec 2016
Pluton străbate şi în acest an sectorul astrologic al Capricornului şi a zecea casă a Berbecului, continuând să pună accentul asupra relaţiilor tale cu părinţii, a transformării lor în bine. Nu este exclus ca echilibrul conexiunii tale cu ei să fie afectat de tendinţa ta de a-ţi afirma cu tărie independenţa sau de tentativele acestora de a-ţi impune punctele lor de vedere, mai ales în perioada 17 aprilie - 25 septembrie 2016, atunci când Pluton îşi asumă o turnură retrogradă.

Neptun, prezent pe mai departe în Peşti şi a XII-a ta casă îţi permite să rămâi în contact cu lumea ta interioară, să îţi descifrezi cu relativă claritate mesajele subconştientului, trecându-le prin filtrul raţiunii. Ţi se recomandă să îţi supraveghezi cu grijă înclinaţia de a te desprinde de realitate şi a-ţi construi în minte castelele de nisip ale unor idealuri intangibile între 13 iunie şi 19 noiembrie 2016, un interval de timp marcat de parcursul retrograd al lui Neptun în Peşti.

Tărâmurile Berbecului, guvernate tot de Uranus în 2016, sunt supuse unor schimbări care nu îţi îngăduie să te laşi în voia inerţiei, obişnuinţelor şi autosuficienţei. Deşi ar fi trebuit să te acomodezi până acum cu acest lucru, uneori te poţi simţi copleşit de imprevizibilitatea existenţei, îndeosebi dacă nu îţi menţii adaptabilitatea şi te predai comodităţii, mai cu seamă între 29 iunie şi 28 decembrie, când Uranus este retrograd.

Saturn îşi menţine in 2016 poziţiile cucerite anul trecut în Săgetător şi a noua ta casă, insistând şi el asupra unei atitudini cât mai realiste faţă de viaţă. Optimismul tău înnăscut reprezintă un atu considerabil atâta vreme cât nu eşti orb faţă de ceea ce se petrece în jurul tău.

Dacă în lunile ianuarie şi februarie, Marte traversează Scorpionul şi a VIII-a ta casă, ameninţând să îţi scadă moralul şi să te suprasensibilizeze în confruntările şi poate înfrângerile lipsite de relevanţă, din 6 martie 2016 planeta războiului păşeşte în Săgetător, încărcându-te cu combativitate şi încredere în tine însuţi. Marte devine retrograd în această zona astrologică pe 17 aprilie, provocând o bătălie deloc comodă între latura ta idealistă şi cea realistă. Nu te agăţa cu orice preţ de ţeluri iluzorii, mai ales în iunie 2016, şi profită de gândirea pozitivă ce-ţi dă ghes în august şi septembrie, atunci când Marte are aspect direct în a IX-a casă a Berbecului.

Mişcarea inversată aparentă preluată de Marte este adeseori derutantă. Deşi rateurile ori eşecurile de care ai parte ca efect al acestui aspect astral nu sunt semnificative sau excesiv de păguboase, poţi avea senzaţia că stai pe tuşă, că oamenii s-au coalizat împotriva ta. În loc să-ţi exagerezi problemele, poţi conferi productivitate acestei perioade aplecandu-te cu scrupulozitate asupra detaliilor proiectelor tale.

Relaţiile de parteneriat din plan personal, social şi profesional câştigă în vigoare şi eficienţă din 9 septembrie 2016, graţie intrării lui Jupiter în Balanţă şi a şaptea casă a Berbecului. Ai ocazia să te bucuri de beneficii importante datorate unor vechi şi stabile asocieri, şi să închegi noi şi promiţătoare colaborări cu oameni influenţi sau capabili să îţi suplinească lipsa de experienţă într-un domeniu de activitate în care abia te-ai lansat.

Trigonul dintre Marte şi Uranus din 17 septembrie 2016 te îndeamnă să îţi afirmi cu îndrăzneală aspiraţii nemărturisite şi să îţi schimbi modul de abordare al lumii. O mutare de "şah" surprinzătoare, o manevră neanticipată de nimeni, asumarea unor riscuri sporite îţi rezervă avantaje neobişnuite. Încercarea de a întreprinde ceva ieşit din comun te sprijină să descoperi noi faţete ale existenţei şi să îţi lărgeşti libertatea de mişcare.

Din 27 septembrie şi până pe 9 noiembrie 2016, Marte călătoreşte în Capricorn şi a X-a casă a Berbecului, dând din nou întâietate interacţiunii cu părinţii. Ei pot avea nevoie de tine mai mult decât de obicei, sau poţi fi animat de dorinţa fierbinte de a le fi alături, a le fi de ajutor într-un ceas de cumpănă.

Mercur în cuadrat cu Uranus pe 29 octombrie 2016 te provoacă şi te stimulează mental, îţi cotropeşte mintea de gânduri ce tind să spargă barierele convenţionalului, să îi şocheze pe oameni şi chiar şi pe tine însuţi. Din cauza marelui consum nervos şi a febrilei comunicări cu ceilalţi poţi ajunge în pragul stresului. Dacă nu o treci cu vederea, o experienţă de viaţă deosebită îţi poate furniza un înţeles major al rolului tău în lume.

Odată cu 9 noiembrie, Marte se mută în Vărsător şi a unsprezecea ta casă, un eveniment astral având potenţialul să îţi releve punctele forte ale personalităţii şi să te impulsioneze să ieşi din carapacea conformismului şi superficialităţii, să dai adevărata măsură a unicităţii tale. Nu mai eşti dispus să accepţi cu seninătate opiniile şi prejudecăţile celor din preajma ta. Vrei cu tot dinadinsul să fii tu însuţi, iar acest lucru te poate conduce către o realizare de excepţie, spre o cotitură însemnată a destinului tău.

Pe 7 decembrie, Marte în sextil cu Uranus te determina încă o dată să te rupi de rutina cotidiană, să îţi reîmprospătezi fiinţa. Independenţa şi libertatea ta te entuziasmează şi nu te poţi abţine (iarăşi) să nu îi pui pe oameni în situaţii neaşteptate. Deşi iniţiativele tale inedite pot avea rezultate imprevizibile, sunt mulţi sorţi de izbândă să ieşi în câştig. Îndrăzneşte să fii unic, cu totul altfel faţă de ceilalţi!

Marte parcurge din 19 decembrie 2016 sectorul Peştilor şi a XII-a casă a Berbecului, mobilizându-te să te lepezi de probleme vechi, să pui căluş unor voci ale trecutului care nu mai au nimic să-ţi spună. Atenţie! Acest demers al tău poate fi întâmpinat cu vrăjmăşie, ca un fel de pângărire, de părinţii tăi, aşa că trebuie să apelezi la o fină diplomaţie.

Setea de libertate şi independenţă stârnită de trigonul dintre Saturn şi Uranus de pe 25 decembrie, precum şi de opoziţia lui Jupiter cu Uranus din 26 decembrie 2016 nu trebuie să te împingă prea departe! Înainte de a te avânta în noi şi incitante experienţe de viaţă, de a şterge cu buretele trecutul şi chiar prezentul, este necesar să discerni cu grijă între ceea ce este esenţial şi ceea ce este neesenţial în existenţa ta, astfel încât să nu ai regrete tardive. Pe de altă parte, oportunitatea de a călători corelată cu aceste două aspecte astrologice pare să-ţi ofere o mulţime de surprize plăcute.

Horoscop Berbec 2016 | Horoscop dragoste 


În ianuarie şi februarie 2016, tranzitul lui Marte în a opta casă a Berbecului te motivează să îţi laşi niţel deoparte preocupările sociale şi profesionale, şi să te focalizezi pe relaţia ta de iubire. Până la urmă, pentru a te simţi cu adevărat împlinit, ai nevoie de o reală, o intensă împărtăşire afectivă şi nu te dai înapoi de la nimic pentru a ţi-o asigura, find gata să te războieşti cu oameni răuvoitori, ce încearcă să interfereze în conexiunea ta amoroasă, să o străpungă cu acele otrăvite ale bârfei şi calomniei.

Viaţa sentimentală stă sub semnul norocului, a unor oportunităţi excepţionale începând cu 9 septembrie, ca urmare a vizitei lui Jupiter în a VII-a ta casă. Căsătoriile şi legăturile de cuplu de cursă lungă corodate de timp au şansa să se elibereze de plictis şi monotonie, să fie împrospătate de spontaneitatea şi afluxul de afecţiune insuflate de Jupiter. Este posibil, astfel, să redescoperi farmecul dintâi al persoanei iubite şi ca aceasta să se simtă captivată de tine la fel ca la începutul idilei voastre. Tocmai de aceea, este benefică o călătorie în doi, o vacanţă împreună într-un loc deosebit, romantic, având avantajul de a va dărui o cât mai strânsă intimitate. Totodată, cuplurile căsătorite pot fi binecuvântate cu vestea sosirii pe lume a unui copil. Nativii singuri din Berbec trec printr-o serie de coincidenţe deloc întâmplătoare, care îi călăuzesc către o fiinţă specială, capabilă să-i poarte în lumea magică a dragostei. Aceste influenţe pozitive sunt sprijinite şi de tranzitul lui Venus în Balanţă între 30 august şi 23 septembrie 2016.

Horoscop Berbec 2016 | Horoscop bani şi muncă 


Meleagurile celei de-a X-a case a Berbecului sunt vegheate şi în 2016 de înnoitorul Pluton, o planetă care nu te lasă să îţi cauţi eschivări, subterfugii şi motive de a te culca pe lauri în viaţa profesională. Dacă eşti deschis faţă de transformările sugerate ori impuse de Pluton, poţi face notabili paşi înainte în carieră, să-ţi creezi aliaţi puternici şi să-ţi materializezi obiectivele ambiţioase.

Jupiter se află în Fecioară şi a şasea ta casă din 8 august, dând naştere unor împrejurări favorabile în sfera profesională asociate în special cu acele ţeluri ce nu-şi pot afla împlinirea prin atitudinea tranşantă a lui Pluton. Eşti susţinut şi încurajat de şefi şi colegi, iar sârguinţa este pe cale să-ţi fie răsplătită din plin. Există posibilitatea să-ţi găseşti cu uşurinţă un (nou) job sau să revii la unul la care ai fost nevoit să renunţi odinioară.

Tranzitul retrograd al lui Mercur din ianuarie şi decembrie în Capricorn şi a zecea casă a Berbecului generează câteodată situaţii încurcate, o comunicare defectoasa cu colegii ori colaboratorii. În acest context, se impune să îţi măreşti eforturile de a te face înţeles, chiar dacă uneori eşti pe punctul să-ţi pierzi răbdarea, şi să te orientezi către sarcini şi responsabilităţi individuale.


Articole din acelaşi domeniu în Blogul Dianei:

Horoscop Berbec 2015 

2016 - Anul chinezesc al Maimuţei de Foc | Previziuni horoscop 2016

Evenimente astrologice în horoscopul 2016
Horoscop Berbec 2016 Horoscop Berbec 2016 Reviewed by Diana Popescu on septembrie 08, 2015 Rating: 5

2 comentarii:

  1. horoscop berbec septembrie 2016 cand o sa fie postat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Horoscopul Berbecului septembrie 2016 apare chiar in aceasta zi, pe 23 august...

      Ștergere

Un produs Blogger.