Preotul din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor

Dacă în tradiţia populară visele despre preoţi sunt semne rele, vestind un necaz, o boală sau o pierdere de bani, din punct de vedere psihologic ele semnifică nevoia de a te ridica spre un nou nivel spiritual, de a afla un ghid şi un sfătuitor în viaţă. Imaginea preotului visat poate semnala că trebuie să fii mai atent faţă de ceea ce se petrece în jurul tău, să îţi revezi sentimentele de vinovăţie faţă de alţii şi tine însuţi, ori să îţi descifrezi comportamentul păgubos şi dorinţele tale ascunse, să îţi dezvălui calea de a instaura armonia atât în interiorul tău, cât şi în relaţiile cu oamenii.

Dacă visezi că un popa se ocupă de îndatoririle sale specifice jobului sau face o slujbă în biserica, ţi se poate semnala o îmbolnăvire ori o mulţime de griji, dificultăţi. Pe de altă parte, se spune că atunci când un preot îţi dâ un sfat în vise, trebuie neapărat să ţii cont de acesta în existenţa reală!

Visele pe parcursul cărora eşti străbătut de năzuinţa de a te confesa, spovedi unui preot sunt asociate cu primirea unor veşti rele, ce îţi pot întina reputaţia şi chiar diminua încrederea în tine însuţi.
Dacă vrei să-ţi pierzi credinţa, împrieteneşte-te cu un preot.

Un vis despre un popă rostind o rugăciune indică câteodată că este vremea să să te gândeşti la Dumnezeu, să te căieşti pentru păcatele tale.

Examenele din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor

O convorbire cordială cu un preot visat simbolizează creşterea reputaţiei tale şi obţinerea unor succese notabile.

Ostililitatea unui popa dovedită faţă de tine în vise înseamnă că poţi avea probleme serioase în traiul real, pe care nu vei putea reuşi să le soluţionezi de unul singur. Într-o altă interpretare onirică, un popă care se îndepărtează de tine sau refuză să vorbească cu tine denotă că te simţi ruşinat de unele fapte sau vorbe ale tale. În alte cazuri, unul mânios şi iritat dă de înţeles că te simţi controlat peste măsură sau tratat nedrept de de cineva care are autoritate asupra ta, un părinte sau un şef!

Dacă visezi un preot copleşit de oboseală sau cu o expresie tristă, îndurerată, pe faţa sa, poţi fi avertizat faţă de nişte evenimente de rău augur. Ţi se recomandă să nu te implici în demersuri ori afaceri dubioase.

Visul despre un preot aflat la o înmormântare are semnificaţia că trebuie să te desprinzi de evenimente trecute ce continuă să-ţi pricinuiască frământări. În foclor, un astfel de vis prezice fie moartea cuiva apropiat, fie o pierdere însemnată de bani.

Dacă vezi în vise un popă prezent lângă patul de moarte al cuiva, ţi se oglindeşte năzuinţa de a te curăţa de un simţământ de vinovăţie, de a face ceva în stare să-ţi compenseze o greşeală sau o faptă rea.

Un preot visat când predă o lecţie de religie poate semnifica nevoia ta de călăuzire spirituală ori cea de a-ţi clarifica nişte probleme, îndoieli de natură religioasă.

Visele în decursul cărora eşti sau devii preot ilustrează capacitatea ta de a te smulge din mijlocul pericolelor şi dificultăţilor şi a-ţi afla seninătatea, pacea interioară.

Căsătoria din vise | Interpretare şi semnificaţie vise

Atunci când o femeie visează un preot, înseamnă că se poate aştepta la o trădare sau o infidelitate a iubitului, soţului, tovarăşului ei de viaţă. Pe de altă parte, dacă zăreşte în vis că un popă se îndrăgosteşte de ea şi încearcă să îi câştige iubirea, se presupune că acea femeie va avea de întâmpinat reproşuri în viaţa reală din partea iubitului sau bărbatului îndrăgit.

Dacă vrei să-ţi pierzi credinţa, împrieteneşte-te cu un preot. 
Proverb european
Preotul din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor Preotul din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor Reviewed by Diana Popescu on 15:46:00 Rating: 5

7 comentarii:

 1. Bună ma numesc Mihaela si nu am visat un preot dar am visat un sarpe verde albăstrui de mărime medie era in iarba dar ridicat imi puteti spune ce înseamna?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna, Mihaela. Pot fi doau interpretari: fie te pandeste un dusman acolo unde te astepti cel mai putin, fie ti se releva vigoarea naturii tale feminine.

   Ștergere
 2. Buna Diana.Am si eu o rugăminte la tine daca se poate sa ma ajuți cu interpretarea unui vis.Am visat ca aveam in casa o înmormântare.se făcea ca îmi înmormântez soțul.sicriul era închis.a venit si preotul la înmormântare.iar când a fost sa plece cu sicriul unul dintre oamenii ca l-au ridicat era soțul meu.era foarte multa lume iar eu eram îmbrăcată in negru

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna, Ionica. Sunt doua variante: fie simti (subconstient) ca ceva din tine a murit fata de sotul tau, ca sentimentele tale pentru el s-au schimbat, fie esti stapanita de simtamantul neconstientizat ca el trebuie sa renunte la o parte nefasta, rea a vietii ori personalitatii lui.

   Ștergere
 3. Buna, sunt Tatiana si as vrea sa ma ajutati la interpretarea visului pe care l-am avut.Am visat ca asistam la o slujba a unui preot, erau mai multi oomeni acolo, slujba se petrecea undeva intr-o padure, nu era in biserica. La un moment dat eu am scos un inel de pe deget si l-am dat preotului sa-l sfinteasca. Era un inel nou, de aur alb cu o piatra mare de un albastru-azuriu.Mama mea era langa mine si plangea spunand ca nu trebuia sa-l dau preotului. Inelul nu mi l-a mai intors nimeni si cu mama mea eram certata din cauza aceasta. Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce ar putea semnifica acest vis! Mutumesc mult!

  RăspundețiȘtergere
 4. Buna! As vrea sa ma ajuți să inteleg visul pe care o am avut azi: visam niste viespi ciudat de inteligente care își făcuseră două cuiburi în casa noastră apoi s a deschis ușa de la intrare si l-am văzut pe Părintele Arsenie pe scara blocului, aparent căutând ceva, s a îndreptat spre noi si noi îi arătăm viespile prinse intr-un sac. A zis: sunt viespi Bega si sunt foarte inteligente. Apoi a luat viespile si s a așezat în capul mesei în bucătărie la noi. Eu nu știam încă ca este Părintele Arsenie, dar el a zâmbit și atunci eu auzeam viespile disperate cum se organizau să scape din sac si m-am uitat la Părinte si am inteles ca el ma făcuse să inteleg ce vorbeau viespile iar el a zâmbit și a zis ceva de genul : ai văzut?. În timpul asta, soțul meu pe care parintele îl ignoră, făcea mereu mișto si il i treba chestii prostești si urâte...asta a fost visul. Spune-mi te rog lace să mă aștept? Ce-mi spune Părinte!e?

  RăspundețiȘtergere
 5. Buna ma numesc Sabina. Acum 4 ani a murit un preot. Ieri noapte lam visat si mia spus: Bine ca ai venit eu eram in biserica impreuna cu fratele meu.

  RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.
-->