FENG SHUI - Cele 5 elemente ale dragostei si spiritualitatii

Sistemul celor cinci elemente Feng Shui poate reprezenta o cale de intelegere a dragostei dintr-o noua perspectiva, o cale de a constientiza transformarile venite odata cu timpul in relatia noastra de cuplu si a ne integra, alaturi de persoana iubita, intr-un ciclu armonios al afectiunii si senzualitatii.

FENG SHUI - Cele 5 elemente ale dragostei si spiritualitatii
Cand dragostea este inca in faza de inceput, pornirile romantice, curtea si cucerirea sunt afrodisiace, stimulente care ne maresc apetitul pentru un contact senzual. In cele din urma, etapa vanatorii ia sfarsit, inimile sunt castigate, iar juramintele de dragoste sunt pecetluite. Fericitul cuplu spune "Am reusit," si paseste agale, disparand in lumina asfintitului, destinat unei iubiri eterne.

Oare asa stau lucrurile? In realitate, adeseori noutatea paleste, iar pasiunea isi ia zborul pe nesimtite.

Ne dorim mai mult decat climaxul fizic. Ne dorim refacerea conexiunii cu sufletul partenerului nostru. Suferim dupa o dragoste care sa dea o noua stralucire ochilor nostri, care sa insufleteasca intreaga nostra fiinta.

Multi oameni divortati declara: "Viata amoroasa era nemaipomenita, dar nu exista intimitate." Fara o adevarata intimitate, nu faci in mod real dragoste. Fara dragoste, inimile sunt goale.

Un proverb chinezesc spune ca "Dragostea tanara vine de la pamant; dragostea matura vine de la ceruri". Este posibil ca trupurile noastre sa incerce sa ne transmita ceva, pe masura ce isi incetinesc ritmurile si incep sa devina mai reci? Se poate ca ajutorul sa ne fie cerut nu de fiinta noastra biologica , ci de sinele nostru spiritual ?

Daca privim relatia dintre partenerii de cuplu din perspectiva sistemului chinezesc al celor cinci elemente, care sta la baza Feng Shui, putem descoperi cateva indicatii si sugestii. In aceasta straveche filozofie de cunoastere a cosmosului, elementele naturale sunt folosite pentru a descrie diferitele faze ale creatiei. Aceste elemente sunt: lemnul, focul, pamantul, metalul si apa. Fiecare dintre ele il influenteaza pe urmatorul, intr-o inlantuire si intr-un ciclu de crestere al unei impliniri armonioase.
Feng Shui este arta de a aranja imprejurimile noastre fizice, casa noastra, in acord cu aceste elemente. Putem, de asemenea, capata o noua viziune asupra relatiei unui cuplu din perspectiva acestei filozofii.

Lemnul este reprezentat prin flexibilitatea si cresterea rapida a bambusului. Cand dragostea este abia nascuta, ea creste, de asemeni, cu rapiditate. Timpul lemnului este dimineata devreme, iar anotimpul sau este primavara, cand plantele tasnesc catre o noua viata, iar florile coplesesc pamantul. Este vremea tulburarilor fragede, a cautarilor si a descoperirii. Aceasta este faza vanatorii amoroase, a flirtului, a cuceririi si a avansurilor. Totul este nou si incarcat de promisiuni.
Asa cum ziua straluceste din zori pana spre pranz, o relatie isi urmeaza calea catre un nou element, focul. Lemnul furnizeaza combusibilul pentru foc.

Focul arde tumultuos si reprezinta pasiunea si agitatia vietii din perioada pranzului. Este anotimpul verii, iar caldura este coplesitoare. Intr-o relatie, focul reprezinta frenezia energica si creativa iscata de chemarile dragostei, de lacrimile si hohotele de ras ale dramelor si deliciilor senzuale. Cand focul se consuma, ramane cenusa, care se transforma in pamant.

Pamantul, situat in centrul cercului Feng Shui, da forma si structura relatiei dintre un barbat si o femeie. Desi unele casnicii sfarsesc printr-un divort, aceasta nu ne slabeste dorinta de a "fuziona" cu un nou partener. Continuam sa investigam, sa experimentam pentru a ne gasi perechea potrivita, partenerul pentru o viata, iubirea eterna. Vrem sa dam forma relatiei noastre, sa o asezam pe o fundatie trainica.
Pamantul, prin definitie, incearca sa linisteasca lucrurile, sa asigure stabilitate si un simtamant de siguranta. Cu toate acestea sau tocmai de aceea, in decursul perioadei pamantului din sistemul celor cinci elemente, relatia dintre doi parteneri are tendinta sa se moleseasca , sa atipeasca.
Ceva lipseste. Nu putem ramane aici pe pamant, cu riscul de a ne impotmoli intr-un sant. Esential in sistemul chinezesc este echilibrul dinamic al tuturor elementelor. Ceea ce ne energizeaza acum relatia noastra este trecerea de la pamant catre metal.

Metalul este extras din pamant. Cu efort si vointa, putem extrage aur din mizerie. Acum este momentul, pe masura ce ziua se intuneca, sa recoltam dragostea profunda pe care ne-o dorim. Fiecare clipa in care esti constient de energia erotica sacra care iti strabate venele este o clipa in care experimentezi divinul. Cuvintele cheie ale acestei faze sunt constiinta, sacrul , divinitatea si sexualitatea.
Din aceasta perspectiva, putem transforma, cu grija, relatia cu persoana iubita, intr-o profunda cale spirituala care sa ne aduca catre implinirea pe care ne-am dorit-o cu atata intensitate. Dragostea noastra erotica constienta de ea insasi devine afrodisiacul care deschide portile catre sufletele noastre. Suntem insufletiti de o intelepciune straveche, exploram energia senzualitatii, comunicam, atingem persoana iubita cu atentie si cu intentie. Metalul implica cunoastere si mestesug. Ne putem dezvolta talentul de a iubi cu arta, ceea ce ne conduce catre urmatoarea faza, a unui nou element, apa.

Apa hraneste lemnul in crestere, astfel ca ciclul continua, este reluat. Pasiunea noastra este reinnoita si relatia noastra se transforma intr-o noua, iminenta poveste de dragoste.

Teoria Feng Shui a celor cinci elemente poate pune la dispozitie o reteta straveche pentru implinirea unei fericiri paradisiace. Pe masura ce intimitatea noastra erotica se dezvolta si se maturizeaza, pe masura ce o alimentam prin ciclurile unei potentari creative, ne putem implini cu adevarat destinul nostru de iubiti intru eternitate.



Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:


Statuetele Feng Shui – Noroc si prosperitate

Remedii Feng Shui de atragere a dragostei

Podul bunatatii Feng Shui O poveste cu talc
FENG SHUI - Cele 5 elemente ale dragostei si spiritualitatii FENG SHUI - Cele 5 elemente ale dragostei si spiritualitatii Reviewed by Diana Popescu on iulie 30, 2008 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.