Femeile nu au un prag al durerii mai inalt decat barbatii

Intotdeuna s-a presupus ca femeile au o rezistenta mai mare fata de durere in comparatie cu barbatii , pentru a putea face fata durerilor nasterii.
Iata insa ca studii recente infirma aceasta supozitie.Femeile trec printr-un anumit tip de durere un timp mai indelungat , si sufera mult mai intens decat sexul opus.Nu numai atat , ele simt durerea in mod diferit fata de barbati , prezentand diferite simptome pentru acelasi fel de afectiune.
Hormonii , structura corpului si sistemul nervos central ,diferite fata de sexul masculin, le determina pe femei sa fie mai susceptibile fata de o gama larga de afectiuni dureroase , au sustinut expertii prezenti la o recenta conferinta a "Asociatiei internationale de studiu al durerii" (IASP).
Doctorul Troel Jensen , presedintele organizatiei a relevat : "Durerile cronice afecteaza intr-un procent mai mare femeile decat barbatii, dar din pacate este putin probabil ca ele sa primeasca un tratament adecvat , asemenea barbatilor , datorita diferitelor bariere culturale , politice si economice.IASP spera sa fie purtatorul de cuvant al acestor femei prin atragerea atentiei asupra acestei probleme globale , ca un prim pas catre reducerea durerii si suferintei femeilor din toata lumea."
S-a descoperit ca pana si un medicament precum paracetamolul are un efect mai slab asupra femeilor.Copyright © diane.ro. 2008-2013

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

Ce vor barbatii ... de la o femeie ? 

Prietenia dintre barbati si femei , un lucru imposibil ? 

 Ce zeita esti ? | Zeita zodiei tale
Femeile nu au un prag al durerii mai inalt decat barbatii Femeile nu au un prag al durerii mai inalt decat barbatii Reviewed by Diana Popescu on august 26, 2008 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.