MASAJUL TAILANDEZ

CE ESTE MASAJUL TAILANDEZ ?

Masajul Thai ( transcris in talilandeza astfel: นวดแผนโบราณ ) a fost dezvoltat , conform legendei , de doctorul budist Jivaka Kumar Bhaccha in urma cu 2500 de ani , in India. Odata ajuns in Tailanda , tehnicile si principiile Ayurvedice ale acestui tip de masaj au fost influentate in mod treptat de medicina chineza traditionala.Timp de secole masajul Thai a fost practicat de calugari , ca una din componentele importante ale medicinei Thai.



IN CE CONSTA MASAJUL TAILANDEZ ?

Masajul Thai este cel mai riguros si mai energizant dintre formele clasice de masaj.El este supranumit "masajul Thay yoga" , intrucat terapetul isi foloseste mainile , genunchii ,si picioarele pentru a-ti misca corpul in intr-o serie de intinderi asemanatoare pozitiilor yoga.Multi declara ca masajul Thai inseamna yoga fara nici un efort sau munca.
Compresia muschilor , mobilizarea incheieturilor si presopunctura sunt de asemenea instrumente utilizate in timpul tratamentului.
Masajul Thai este caracterizat de foarta multa lume ca fiind energizant si relaxant.
El este practicat pe o saltea subtire asezata pe dusumea.Nu se aplica nici un fel de ulei , asa ca poti fii imbracat cu totul.De obicei ti se cere sa porti niste haine comfortabile.Un masaj Thai obisnuit poate dura intre o ora si doua ore.Iata cateva posturi de masaj : pozitia podului , pozitia presarii posterioare , pozitia regelui cobra , pozitia cobrei , pozitia fluturelui, rasucirea sirei spinarii in pozitia culcat , postura pe umeri , pozitia plugului , pozitia pestelui , pozitia jumatate lacusta ,

CARE SUNT BENEFICIILE MASAJULUI TAILANDEZ ?

-Relaxarea
-Reducerea stresului
-Imbunatatirea circulatiei sangelui
-Marirea energiei
-Cresterea flexibilitatii corpului
-Imbunatatirea functiilor locomotorii
-Focalizarea mintii si a trupului

CONTRAINDICATII

Masajul tailandez nu este recomandat in urmatoarele cazuri :
-Boli infectioase ale pielii , eczeme , rani deschise
-Imediat dupa o operatie chirurgicala
-Imediat dupa chimoterapie sau terapie prin radiatii
-Predispunere la cheaguri de sange.Exista riscul ca cheagurile de sange sa fie dizlocate.Daca ai o boala de inima , consulta doctorul inainte de a te supune acestei terapii.
-Femeile gravide trebuie sa ceara avizul medicului inainte de un astfel de masaj.
-Masajul nu trebuie facut direct peste rani ,julituri , zone de piele inflamate , tumori , hernie abdominala , sau regiuni ale unor recente fracturi.

SFATURI COMPLEMENTARE

-Nu servi o masa grea inainte de masaj.
-Asigura-te ca maseurul terapeut cunoste toata istoria ta medicala , intrucat oamenilor cu anumite afectiuni sau predispozitii nu trebuie sa li se aplice masajul Thai.
-La cel mai mic semn de disconfort comunica cu terapeutul tau.



Copyright © diane.ro. 2008-2013

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:


Culorile sanatatii alimentelor 

Feng Shui si sanatatea | Casa si partile corpului in Feng Shui 

Combinatia alimentelor - Dieta si nutritionism
MASAJUL TAILANDEZ MASAJUL TAILANDEZ Reviewed by Diana Popescu on august 27, 2008 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.