Barbatii cu o sotie in plus sunt mai longevivi

Cheia pentru o viata mai lunga este sa posezi o extra-sotie. Cercetatorii sugereaza ca barbatii din societatile in care poligamia este acceptata traiesc circa 12% mai mult fata de cei care isi limiteaza afectiunea la o singura sotie.Se crede ca barbatii beneficiaza de o ingrijire si o atentie sporite , profitand , in acelasi timp , de "ciondanelile femeilor" legate de persoana lor .Totodata , se relateaza in publicatia "New Scientist" , ei sunt mult mai atenti fata de sanatatea lor (de unde si longevitatea), in conditiile in care trebuie sa intretina o familie mult mai numeroasa.
Specialistii de la universitatea din Sheffield au descoperit beneficiile poligamiei in urma analizarii datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii despre practicile maritale si varsta barbatilor .
Doctorul Lance Workman , psiholog la universitatea Bath Spa , precizeaza :"Daca urmaresti cu atentie societatile poligamiste , observi ca barbatii sunt mult mai competitivi unii fata de ceilalti , intrucat trebuie sa faca fata unei presiuni sporite.Barbatii de succes pot avea patru sau cinci sotii , in timp ce altii , care nu se descurca , nu au parte nici macar de una".



Copyright © diane.ro. 2008-2013

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:


Barbatii , atrasi de femeile respinse sau vulnerabile in dragoste 

 Te inseala sotul sau nu te inseala ? - Mic test de fidelitate

Barbatul Berbec - Dragoste si seductie
Barbatii cu o sotie in plus sunt mai longevivi Barbatii cu o sotie in plus sunt mai longevivi Reviewed by Diana Popescu on august 27, 2008 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.