4 decembrie: Ziua Listei lui Moș Crăciun

 Ziua Listei lui Moș Crăciun are loc, an de an, pe 4 decembrie. Într-o lume cu întocmiri nenumărate de liste, această listă este cea care contează cel mai mult! 


4 decembrie este ziua când Moș Crăciun pune la punct două liste, una cu copiii obraznici, și cealaltă cu copiii cuminți. Cei din urmă vor primi jucării, dulciuri și alte cadouri minunate în Ajunul Crăciunului. Cei dintâi ar trebuie să se mulțumească cu niște bucăți de cărbune ori o nuia!                                             

4 decembrie: Ziua Listei lui Moș Crăciun

Povestea lui Moș Crăciun și originea sa au multe versiuni. Poate că, la fel ca povestea Moșului, Ziua Listei lui Moș Crăciun este un amalgam de numeroase tradiții și snoave folclorice. 


3 decembrie: Ziua Fă un Dar


Pentru mulți oameni, Moș Crăciun a fost de fapt Sfântul Nicoale, care a trăit în secolul al III-lea. De-a lungul timpului, Sfântul Nicolae a devenit patronul copiilor și marinarilor. Povestea sa s-a modificat în decursul vremii.  Sfântul Nicolae a intrat în cultura populară occidentală, inclusiv în familii olandeze care onorau aniversarea morții lui "Sinterklaas" (numele Sfântului Nicolae în limba olandeză).


4 decembrie: Ziua Internațională a Băncilor

4 decembrie: Ziua Listei lui Moș Crăciun 4 decembrie: Ziua Listei lui Moș Crăciun Reviewed by Diana Popescu on decembrie 03, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.