Cine este Angelina Jolie ? Biografie si cariera artistica.

Nascuta la 4 iunie 1975 , Angelina Jolie este fiica actorului incununat cu premiul Oscar , Jon Voight si a actritei Marcheline Bertrand.La varsta de 11 ani , la patru ani dupa ce debutase alaturi de tatal sau in filmul Lookin' to Get Out , Angelina incepe sa studieze actoria la Lee Strasberg Theatre Institute.
La 16 ani Angelina Jolie lucreaza ca model profesionist , la Londra , New York , si Los Angeles.Cantareti si formatii precum Lenny Kravitz , Rolling Stones, Lemonheads, Meatloaf o distribuie in clipuri video muzicale.
In dorinta de a urma o cariera in actorie , Jolie studiaza la MET Theatre Company din Los Angeles , institutie care ii are printre absolventi pe Ed Harris si Holly Hunter.

Angelina Jolie debuteaza in filmul SF din 1993 Cyborg 2 , care nu ajunge insa pe marele ecrane , si obtine rolul principal in Hackers (1995), ocazie cu care il cunoaste pe viitorul sot , actorul britanic Jonny Lee Miller , cunoscut din filmul Trainspotting .Cei doi se separa in cursul aceluiasi an (1995) si divorteaza oficial in 1999.

Cariera actoriceasca a Angelinei Jolie cunoaste ascensiunea .Ea este ovationata de critica pentru rolul din Without Evidence (1995), in care portretizeaza o adolescenta dependenta de droguri , cat si pentru interpretarea unei adolescente rebele in filmul Foxfire (1996) si a unei tinere italience indragostita de fiul unei familii rivale in lung metrajul Love Is All There Is (1996).
In 1997 are un rol secundar in filmul de box office Playing God,in care joaca alaturi de David Duchovny si Timothy Hutton.

Rolurile din filmele de televiziune ii aduc Angelinei un plus de consideratie din partea criticilor .In anul 1997 primeste premiul Globul de Aur pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar , si este nominalizata la premiile Emmy pentru rolul Cornelia Wallace din filmul TV George Wallace, in care il are ca partener pe Gary Sinise.
Angelina Jolie castiga un al doilea Glob de Aur pentru interpretarea din rolul Gia Carangi , in filmul biografic HBO , Gia.Intruchiparea plina de dramatism a top-modelului dependent de droguri , diagnosticat cu SIDA, este rasplatita cu premiul Globul de Aur pentru cea mai buna actrita si cu o nominalizare Emmy.

Pe marele ecran , Angelina Jolie este bine primita de public in filmul Playing By Heart(1998) , in care joaca alaturi de Sean Connery, Gillian Anderson si Ryan Phillippe.Interpreteaza , de asemenea , rolul sotiei seducatoare a lui Billy Bob Thornton , in lung metrajul Pushing Tin (1999) , si il are ca partener pe Denzel Washington in filmul The Bone Collector din acelasi an.
Pentru rolul din filmul Girl, Interrupted (1999) , in care a demonstrat cu brio capacitatea sa interpretativa , este incununata cu un Glob de Aur si cu premiul Oscar pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar.Angelina Jolie creaza rumoare atunci cand , la gala de decernare a premiilor Oscar , isi saruta fratele James asemeni unui iubit. Cei doi infirma public , mai tarziu , zvonul conform caruia ar avea o relatie incestuoasa.

In anul 2000 Angelina Jolie se casatoreste cu actorul partener din Pushing Tin , Billy Bob Thornton , dar , dupa ce in 2002 adopta baiatul cambodgian caruia ii dau numele de Maddox Chivan Thornton Jolie , cei doi ajung la neintelegeri si inainteaza actele pentru divort.Atata timp cat a durat , mariajul lor incarcat de sexualitate a fost subiectul preferat al tabloidelor : partenerii excentricului cuplu purtau la gat cate o fiola cu sangele sotului/sotiei si isi manifestau in mod public afectiunea .

In anul 2001 Angelina Jolie este numita ambasador onorific al ONU pentru refugiati.

In acest interval de timp , Angelina Jolie joaca intr-o serie de filme precum Gone in Sixty Seconds (2000) cu Nicholas Cage , Lara Croft: Tomb Raider (2001) in care executa cascadoria din rol , Original Sin (2001) cu Antonio Banderas , Life Or Something Like It (2002), Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (2003), si Beyond Borders (2003).
In anul 2004 este distribuita in filmele : Taking Lives, Sky Captain and the World of Tomorrow, Shark Tale, si Alexander , in regia lui Oliver Stone.

Dupa ce joaca alaturi de Brad Pitt in comedia romantica Mr. & Mrs. Smith (2005), incep sa circule zvonuri despre o relatie intre cei doi , chiar in perioada in care Brad Pitt este implicat intr-un proces de divort cu Jennifer Aniston.Desi atat Angelina cat si Brad infirma zvonurile , pozele care apar in aprilie 2005, in care cei doi se joaca impreuna cu Maddox pe o plaja din Kenia , ca si alte fotografii aparute in tabloide in lunile urmatoare , confirma fapul ca Brad Pitt si Angelina Jolie formeaza un cuplu.

La 6 iulie 2005 , Angelina adopta cel de-al doilea copil , o fetita de 6 luni din Etiopia , numita Zahara Marley.Cateva luni mai tarziu , se afla ca Brad si Angelina au luat decizia de a o adopta impreuna pe Zahara.Dupa cateva zile , este legalizata cererea lui Brad Pitt de a-i adopta pe Maddox si Zahara , numele de familie ale celor doi copii devenind Jolie-Pitt.

Dupa o perioada de graviditate extrem de mediatizata , pe 27 mai 2006 , Angelina da nastere in Namibia copilului lui Brad Pitt , o fetita purtand numele de Shiloh Nouvel Jolie-Pitt.

In mijlocul unei vieti personale atat de incarcata de evenimente , Angelina Jolie reuseste sa isi continue cariera artistica. In 2006 , ea apare in filmul regizat de Robert De Niro , The Good Shepherd.

In martie 2007 , Angelina adopta un nou copil , baiatul vietnamez in varsta de trei ani , Pax Thien , care fusese abandonat la nastere intr-un spital local.Numele de Pax i-a fost sugerat Angelinei de catre mama ei , inainte de a muri.

Anul 2007 este unul foarte incarcat pentru Angelina Jolie.Ea este distribuita in filmul A Mighty Heart , si apare ca voce , alaturi de Anthony Hopkins in Beowulf.

La 12 iulie 2008 la Nice , Angelina Jolie da nastere , prin cezariana , gemenilor Knox Leon and Vivienne Marcheline.



Copyright © diane.ro. 2008-2013

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:


Cine este Miley Cyrus

Cine este Rihanna ? Biografie si cariera muzicala

Lady GaGa – Personalitatea , muzica si sexualitatea
Cine este Angelina Jolie ? Biografie si cariera artistica. Cine este Angelina Jolie ?  Biografie si cariera artistica. Reviewed by Diana Popescu on septembrie 26, 2008 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.